WRC 2019 – Rally Guanajuato Mexico – Ožie pred 5. pobedom, još samo 3 ispita do kraja

10. март, 2019. #

Prašnjava makadamska avantura u MEKSIKU bliži se kraju. Od ukupno 21. brzinskog ispita ( uz možda previše kratkih i PRIREDJENIH za publiku ) preostala su još samo TRI PRAVA, ili, još 60.17  kilometara brze vožnje na velikim visinama. Poslednji ispit POWER STAGE, koji donosi bonus bodove prvoj petorici, počeće po našem vremenu danas oko 19.30.

Pre nego što ukratko opišemo šta se dešavalo, red je NAZNAČITI da je na RELIJU MEKSIKO 2019. vozio i naš BORIS DJORDJEVIĆ, 50. godišnji automobilista koji je već dve decenije u svetu brzine, koji živi i radi u KANADI i koji je jedan očigledno veliki zaljubljenik baš u RELI. Startovao je u „ford fiesti MK 6.5 R2“ sa zastavom SRBIJE i sa suvozačem, Britancem – HALL JOHN. Bio je prijavljen za klasu NACAM a uspeo je da „izgura“ 10 brzinskih ispita pa je ODUSTAO. Nije bio konkurentan, medjutim, zaista mu se mora čestitati i na samom učešću na SVETSKOM RELIJU ( na RELIJU MEKSIKO je 2008. učestvovala i srpska posada MILOŠ KOMLJENOVIĆ – ALEKSANDAR JEREMIĆ ). BORIS DJORDJEVIĆ je u svojoj karijeri osvojio PUNO PEHARA. Vozio je i pobedjivao na manjim relijima širom sveta a više puta je bio i učesnik reli takmičenja u SRBIJI. Pojavio se uspešno na nekolika SRBIJA RELIJA a pobede u klasi je zabeležio sa „kliom“ i „micubišijem“ na SAJAMSKOM RELIJU (2007 god. ) kao i na BEOGRADSKOM RELIJU ( 2010 ).

Što se tiče elitnih vozača, može se konstatovatio da im je bilo BAŠ TEŠKO. Havarije, tehniči problemi, izletanja i više probušenih pneumatika pratili su najbolje majstore relija. Od svih je ZA SADA najbolje prošao zvanični svetski prvak, Francuz SEBASTIEN OŽIE, u „sitroenu“,  iako je i on imao probušenu gumu. Na makadamu sa milijardu velikog ili malog kamena prosto je nemoguće izbeći snažne udare . OŽIE posle 18 ispita ima prednost od 27 sekundi, ALI, on nikako nije osigurao pobedu iako mu je PETI TRIJUMF U MEKSIKU na dohvat ruke. Prate ga odlični Britanac ELFIN EVANS u „fordu“, koji je baš iznenadio dobrom vožnjom i lider šampionata Estonac TANAK sa „tojotom“. EVANSA i TANAKA dele samo 2.2 sekunde !
Minuli dan je obeležen izletanjem sa staze i odustajanjem ESAPEKE LAPIJA, u „sitroenu“ kao i tehničkim problemima KRIS MIKA, sa „tojotom“. Temperamentni Irac je dosta zaostao ( + 4.37.1 minut ) a u finiš ulazi sa ciljem da osvoji što više bodova za tim i da eventualno ugrabi neki DODATAK na poslednjem ispitu.

 

GENERALNI PLASMAN POSLE 18 BRZINSKIH ISPITA :

1. OŽIE – „sitroen“
2. EVANS – „ford“…… + 27.0 sek.
3. TANAK – „tojota“…… + 29.2
4. NOJVIL – „hjundai“….. + 1.57.0 min.
5. MIK – „tojota“….. + 4.37.1 min.
6. GUERA jr. – „škoda R5″….. + 12.06.0
7. BULACIA – „škoda R5″…. + 15.39.6
8. LATVALA ( Reli 2 ) – „tojota“…. + 16.32.4
9. TRIVINO – „škoda R5″……….. + 21.59.6
10. SORDO ( Reli 2 )…….. + 21.59.7

Galerija slika

Članci iz iste kategorije