CEZ 2019 ( klasa TCR ) – Milovan Vesnić 12. aprila na Hungaroringu

12. март, 2019. #

Naš istaknuti automobilista MILOVAN MIKICA VESNIĆ pojaviće se 12. aprila u prvom vikendu FIA CEZ šampionata na kružnim stazama. On će voziti za svoj ASK VESNIĆ RACING a u timu će biti RUDOLF RUDI PEŠOVIĆ i JAKUB WYSZOMIRSKI. Šampionat  CEZ će imati promene.  Zbog većeg broja takmičara sa TCR automobilima, čelnici šampionata su u dogovoru sa Marcellom Lottijem, tvorcem TCR koncepta, oformili  klasu TCR.

 

MIKICA VESNIĆ je tim povodom rekao :

„Vozači sa automobilima TCR specifikacije će  sami voziti i nećemo pripadati ni jednoj diviziji. Zvaćemo se TCR klasa, a po uzoru na velike šampionate, svi ćemo koristiti jedan brend guma to je Yokohama. Takođe, poštovaćemo zvanični TCR balans performansi. Svi smo zadovoljni jer je stvorena poštena i prilično finansijski prihvatljiva platforma. Očekujemo jaku konkurenciju, izmedju 12 i 15 automobila u klasi. Imaćemo i vozača i sa naših prostora i mislimo da će trkanje biti dobro.

Kao i prošle godine, ja ću voziti svoj Cupra Leon TCR koja će dobiti više nadogradnji. Delovi su stigli iz Cupra Racinga koji je zadužen za podršku. Automobil je rastavljen i temeljno se priprema . Pored moje Cupre, veliki posao se radi na Audiju RS3 LMS TCR koji vozi  Rudi Pešović. Treći član ekipe  je Poljak JAKUB WYSZOMIRSKI sa  Hondom Civic TCR. TCR klasa srednjoevropske zone – CEZ imaće 10 trka i 5 vikenda, u MADJARSKOJ, AUSTRIJI, SLOVAČKOJ, ČEŠKOJ i u HRVATSKOJ“

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije