Goodyear pomera granice vožnje svojom novom serijom pneumatika trkačkog karaktera – Eagle F1 SuperSport

19. фебруар, 2019. #

 

Goodyear nagoveštava dolazak nove serije tri pneumatika pogodnih za puteve i trkačke staze: SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS. Svojim naprednim tehnologijama ovi pneumatici iz rastućeg segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) obezbeđuju vozačima kraći zaustavni put, vrhunsko prianjanje i precizno upravljanje kako na putevima tako i na trkačkim stazama. Pneumatici čiji razvoj su diktirala dugogodišnja iskustva sa trkačkih staza, omogućavaju montažu na raznolik spektar vozila, od Volkswagena Golf GTI do Porschea 911 GT2 RS.

Novu seriju pneumatika iz rastućeg segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) predstavljaju pneumatici Eagle F1 SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS. Njihov razvoj su diktirala Goodyear-ova dugogodišnja iskustva sa trkališta i inovativne tehnologije, što pneumaticima obezbeđuje najviši nivo performansi, kako pri vožnji po trkačkoj stazi  tako i po putu.

Pneumatik Eagle F1 SuperSport svojim čvrstim rebrima gazećeg sloja poboljšava odziv pri promeni smera, masivan zatvoreni dezen na ramenom delu omogućava kontrolu u krivinama, a njegov izvanredno čvrst bočni zid poboljšava vodljivost bez smanjivanja udobnosti pri vožnji. Kombinacijom raznih smeša Goodyear je maštovito prilagodio pneumatik raznim vremenskim uslovima tako što su spoljašnji delovi usavršeni za suvu, a tri segmenta u centralnom delu za mokru podlogu. Pneumatik Eagle F1 SuperSport biće postepeno na raspolaganju u 25 dimenzija, za naplatke prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 45 do 30. Eagle F1 SuperSport je namenjen energičnim vozilima kao što je npr. Volkswagen Golf GTI, limuzinama visokih performansi kao što su BMW M3 i Mercedes-AMG C63, i super automobilima kao što je Porsche 911 Turbo.

Još bolje prianjanje i preciznije upravljanje nudi pneumatik Eagle F1 SuperSport R. Prilagođena gumena smeša omogućava dodatne performanse na suvoj podlozi, a mostići u kanalima gazećeg sloja obezbeđuju veliku stabilnost u krivinama, jer umanjuju deformaciju blokova gazećeg sloja pri ekstremnim bočnim silama. Zahvaljujući optimalnoj površini naleganja omogućena je ravnomerna distribucija pritiska na podlogu, a istovremeno su poboljšani preciznost i odziv pri upravljanju. Eagle F1 SuperSport R izlazi na tržište u 10 dimenzija, za naplatke prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 25 do 40. Eagle F1 SuperSport R je razvijen za vozila najviših performansi, kao što su Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS i Porsche 911 GT3.

Seriju zaokružuje pneumatik Eagle F1 SuperSport RS koji ima najizrazitiji trkački karakter, jer je specijalno razvijen za pomeranje granica vožnje na trkačkoj stazi, a homologizovan je takođe za vožnju po putu. Posebno ga odlikuje specijalna smeša gume razvijena na iskustvima sa trkačke staze koja obezbeđuje vrhunsko prianjanje i vrhunske performanse na suvoj podlozi. Na tržište izlazi u sledeće dve dimenzije: 265/35 ZR20 i 325/30 ZR21.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije