Goodyear-ova tehnologija SoundComfort izabrana za proizvod godine

26. фебруар, 2019. #

 

Belgijski i holandski potrošači, u najobimnijem istraživanju proizvodnih inovacija na svetu koje izvodi kompanija Nielsen, za »Proizvod 2019. godine«, izglasali su Goodyear-ovu tehnologiju SoundComfort za smanjivanje buke.

Kranj, 26. februar 2019. – Dolaskom električnih i hibridnih vozila automobilski motori postaju sve više tihi, pa su pneumatici čest izvor buke na  vozilu. Zbog toga se Goodyear u svojim inovacijama skoncentrisao i na smanjivanje buke koja dolazi od pneumatika i razvio je inovativnu tehnologiju SoundComfort.

Pneumatik sa Goodyear-ovom tehnologijom SoundComfort ima na unutrašnjem delu element od napredne poliuretanske pene koja smanjuje vibracije vazduha i obezbeđuje smanjenje do polovine, odnosno do 4 decibela niži nivo buke u unutrašnjosti automobila.[1] Upotrebljena pena je istovremeno dovoljno laka da ne utiče na performanse, broj pređenih kilometara ili brzinu vozila. 1 Tehnologija SoundComfort tako omogućava tišu i prijatniju vožnju, jer vozač i njegovi saputnici mogu više da uživaju u muzici ili razgovoru.

U istraživanju, koje je vršila kompanija Nielsen za istraživanje tržišta i potrošača, učestvovalo je pet hiljada Belgijanaca i Holanđana. Radi se o najobimnijem istraživanju na svetu kojim se dobija mišljenje potrošača o inovacijama na području proizvoda.

[1] Testovi performansi i smanjenja buke automobila vršeni su februara 2018, januara 2018, novembra 2017. i oktobra 2011. Na testiranju vršenom na stazi za merenje buke u GIC*L korišćeni su pneumatici 245/40R18 na vozilu Audi A8.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije