87.Rally Monte Carlo – Kris Mik najbrži na test ispitu

24. јануар, 2019. #

Britanac iz Severne Irske i najstariji član elitne grupe serije WRC,Kris Mik ( 39 god. ) je u „tojoti jaris WRC“ postigao najbolje vreme na 3.35 km. dugačkom ispitu „shakedown“, koji je održan u blizini mesta GAP u Visokim Alpama, po asfaltnoj , suvoj podlozi i po lepom sunčanom vremenu. Prvu put mu je asistirao novi suvozač, Seb Maršal. Mik je u jednom momentu ostvario i brzinu od preko 160 km. a njegov pravi ispit, kao i izazov za sve učesnike, uslediće večeras, po mraku i na prvoj takmičarskoj stazi od 20.76 km.

Drugo vreme, sa minimalnim zaostatkom od jedne desetinke, ostvario je zvanični svetski prvak Francuz Sebastien Ožie, u „sitroenu C3 WRC“….

REZULTATI :

1 .MIK – „tojota“
2. OŽIE – „sitroen“…..+ 0.1
3. LAPI – „sitroen“….. + 0.5
4. TANAK – „tojota“…. + 0.8
5. LATVALA – „tojota“…. + 1.4
6. NOJVIL – „hjundai“…. + 1.6
7. SUNINEN – „ford“….. + 1.7
8. EVANS – „ford“……. + 2.0
9. MIKELSEN – „hjundai“…+ 2.5
10. LOEB – „hjundai“…..+ 2.9

Iako uvodni i test ispit, takozvani „shakedown“ predstavlja poslednju proveru i to posle opsežnih testova, dešava se da i najbolji vozači sveta prave NESHVATLJIVE GREŠKE, na tim kratkim stazama. Samo minule 2018. godine, na ispitima „shakedown“, početnički su kiksirali TIJERI NUJVIL, SA „hjundaiem“ koji se u Španiji čak i prevrnuo na uvodnom ispitu i pre početka takmičarskih brzinaca a u VELSU je sa staze, u punoj brzini, izleteo OT TANAK, sa „tojotom“, pravdajući se da je imao problem sa brisačima. Pamti se i neobjašnjivo rizična vožnja svetskog prvaka SEBASTIENA OŽIEA, sa „folksvagen polom“ , koji se na jednom od ispita „shakedown“ našao na dva točka. Tada je i pobedio na tom uvodnom testu – iako je vrlo dobro znao da „SHAKEDOWN POBEDA“, ne znači ništa.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije