WRC 2019 – Ožie najavio napuštanje reli šampionata sveta

28. децембар, 2018. #

Da, ali tek za dve godine…Izvanredni francuski automobilista i šestostruki reli prvak sveta, 34. godišnji SEBASTIEN OŽIE, ovih dana je saopštio novinarima da u WRC seriji ostaje još samo dve godine…

„Angažovanje u SITROENU na godinu dana, bilo bi premalo. Dve godine je minimum za dobro obavljanje poslova. Moram provesti 200 dana godišnje, daleko od kuće a želim uživati u svojoj ženi i sinu“ – naglasio je OŽIE koji je već prilično dobro upoznao karakteristike novopripremljenog „sitroena C3 WRC“, na testovima  za skorašnji 87. RELI MONTE KARLO.

Karijera SEBASTIENA OŽIEA u WRC seriji će trajati još dve godine, ali, to ne znači da će on odložiti kacigu i rukavice na kućnoj polici. OŽIEOV cilj je da nastavi takmičenje na poznatim PISTAMA, u šampionatima manje zahtevnim od WRC-a.

Još nisam siguran oko planiranja svega posle WRC-a. ali, želeo bih da se trkam na PISTAMA, želim da učestvujem u 24 ČASA LE MANA, da se angažujem sa FORDOM GT a znate da sam probao i DTM“

Na konstataciju da se mnogi okreću FORMULI E, zvanični reli šampion sveta je rekao :

„Nisam zainteresiovan za trke sa PUNOM ELEKTRONIKOM. To je mlad šampionat i verujem da će polako biti sve zanimljiviji“.

Na pitanje o angažovanju SEBASTIJENA LOEBA u predstojećoj reli sezoni svetskog šampionata, OŽIE je izjavio :

„Žao mi je što LOEB neće voziti sve relije, već samo 6,on će u svakom slučaju biti velika pomoć novom timu, ali, ja ću se posvetiti borbi za vrh i rivalstvu sa ozbiljnijim rivalima“.

Kada je rekao „OZBILJNIJIM RIVALIMA“, OŽIE je svakako mislio na rivale koji će biti na svih 14 relija a to su od favorita TANAK, NOJVIL, LATVALA a možda i LAPI..ili još neko ?

Na čuvenom reliju MONTE KARLO, koji počinje 24. januara, danas 44. godišnji SEEBASTIEN LOEB je pobedio 7 puta a OŽIE 6 puta. Najviše podijuma na RULET RELIJU imao je KARLOS SAJNC, ukupno 11, najviše pobeda na brzinskim ispitima ostvario je legendarni as iz Nemačke, VALTER RERL. Pobedjivao je na brzincima 79 puta, LOEBU je to pošlo za rukom 73 puta, dok se na trećem mestu, sa 54 pobede na ispitima, nalazi nezaboravni Francuz DIDIJE ORIOL, nekadašnji vozač Hitne pomoći.
Ako se možda pitate ko je najviše puta učestvovao na RELIJU MONTE KARLO, onda će vas verovatno iznenaditi podatak da to nije niko od EKSTRA POZNATIH i NIKO OD SVETSKIH PRVAKA. Čak 35 puta je na MONTE KARLO RELIJU vozio novinar i automobilista MARK DESI, u klasama sa slabijom kubikažom vozila a suvozač mu je poslednjih godina bila ćerka VANESA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije