WRC – 27.Kennards Hire Rally Australia – Sitroeni pomahnitali, Ožie zaostaje ali i Nojvil

16. новембар, 2018. #

U ovoj WRC sezoni se nije desilo da dva SITROENA budu na vrhu u generalnom plasmanu a to je upravo zabeleženo posle prvih 8 brzinskih ispita makadamskog relija AUSTRALIA koji se održava u neposrednoj blizini PACIFIKA. OSTBERG i BRIN su najbolji medju elitom….

Na samom startu je bljesnula trojka TOJOTE, LAPI, TANAK i LATVALA a  već po završetku ispita 3 Norvežanin MATS OSTBERG, sa „sitroenom C3 WRC“ preuzima vodeće mesto u generalnom plasmanu relija.U tim trenucima OŽIE i NOJVIL su tek na pozicijama 9 i 10, što je i najavljeno jer su bili „čistači puta“.

OSTBERG je prvog dana vozio najbrže i sa najmanje grešaka pa je uspeo da dobije puno pobeda i da sačuva lidersko mesto do kraja dana. Mnogi rizikuju, staza je teška, sadrži puno prevoja pa su opasni skokovi redovna prepreka na ispitima.

Vodeći u šampionatu i zvanični svetski prvak Francuz OŽIE izjavljuje : „Forsiram kao lud, bio sam na granici“.

Mnogi su imali izletanja a najveće MIKELSEN koji je stao na ispitu broj 3 i auto mu je odvučen šleperom.
Svi prate vremena vodećih ali najviše duel OŽIEA i NOJVILA u kojem je u početku bolji NOJVIL, sa preuredjenim i nešto pojačanim „hjundaiem“ ( dobijena je dozvola da samo jedan agregat HJUNDAI može da koristi dopune koje su najavljene za 2019. ) medjutim na ispitu 6 sjajni Belgijanac posle jednog skoka ostaje na felni levog zadnjeg točka, i u cilj ulazi sa zakašnjenjem od 54.4 sekunde u odnosu na pobednika BRINA ( posle 8 ispita zaostaje za OŽIEOM 33.7 sekundi ).. Odlično se predstavio Novozelandjanin HAJDEN PADON sa „hjundaiem“ i drži mesto broj 4, nakon prvog dana.

Poslednja dva ispita su održana na baš kratkim stazama od po 1.27 km. na samoj obali PACIFIKA, na plažama okeana, gde imanje poseduje čuvena filmska zvezda RASEL KROU, Novozelandjanin i dobitnik OSKARA za film GLADIJATOR, inače veliki zaljubljenik u reli a mediji javljaju da je verovatno medju velikim brojem posmatrača.
RELI AUSTRALIA se nastavlja u drugom danu sa 10 ispita, većina je na novim lokacijama u odnosu na minulu godinu a opet su dva poslednja kratka, na terenima plaža..
U nedelju je podsetimo planirano 6 finalnih brzinaca.

Generalni plasman posle 8 ispita :
1. OSTBERG – „sitroen“
2. BRIN – „sitroen“……..+ 6.8 sek.
3. LATVALA – „tojota“……. + 8.7
4. PADON – „hjundai“ ……. + 12.5
5. TANAK – „tojota“……… + 16.9
6. LAPI – „tojota“……….. + 28.3
7. OŽIE – „ford“………… + 38.2
8. EVANS – „ford“………. + 47.0
9. SUNINEN – „ford“…….. + 47.2
10.NOJVIL – „hjundai“……… + 1.11.9 min.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije