Zimski pneumatici Goodyear i Dunlop proglašeni za najbolje na stručnim testovima

26. октобар, 2018. #

 

Kompanija Goodyear svojim pobedama na nezavisnim „ADAC/TCS/ÖAMTC“, „Auto Bild“ i „Auto Bild allrad“ testovima dokazala je da su pneumatici Goodyear i Dunlop na samom vrhu, uprkos sve većoj konkurenciji.

Pneumatici koji su ove godine osvojili prva mesta na testovima zimskih pneumatika su:

Goodyear UltraGrip 9 (205/55R16) – deljeno prvo mesto na ADAC-ovom testu zimskih pneumatika

Zimski penumatik Goodyear UltraGrip 9 osvojio je (deljeno) prvo mesto na “ADAC/TCS/ÖAMTC” testu u dimenziji 205/55R162.  Urednici su ovaj pneumatik ocenili “kao vrlo uravnotežen, posebno dobar na snegu, ali i na suvim i mokrim putevima”, i pri tom su istakli kao poseban kvalitet smanjenu potrošnju goriva. Odlično drugo mesto u pomenutoj dimenziji, sa minimalnom razlikom, osvojio je pneumatik Dunlop Winter Sport 5.

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 (235/60R18) – pobednik na testu zimskih SUV/4×4 pneumatika u reviji Auto Bild allrad

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 dobio je najbolje ocene za prianjanje na mokroj podlozi i za vodljivost na suvoj podlozi, a odlično se pokazao i pri kočenju na snegu. U pitanju je test revije Auto Bild Allrad u kategoriji dimenzije 235/60R18 (automobil za testiranje Audi Q5), na kojem je ovaj pneumatik osvojio deljeno prvo mesto3.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 (195/65R15) – drugu godinu uzastopce osvojio je prvo mesto na testu pneumatika za celu godinu u reviji Auto Bild

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 pneumatik nadmašio 26 konkurentnih pneumatika i pobedio već drugu godinu za redom na testu revije Auto Bild u dimenziji 195/65R151. Ovaj Goodyear-ov pneumatik je oduševio svojim svestranim performansama, preciznom vožnjom u krivinama, dobrim otporom na akvaplaning, udobnom vožnjom, velikim brojem pređenih kilometara i dinamičnom vođenju na snegu i mokrim putevima.

Dunlop Winter Response 2 (175/65R14) – prvo mesto na ADAC-ovom testu zimskih pneumatika

Dunlop Winter Response 2 je Dunlop-ov pneumatik koji je i ove godine na testovima zimskih pneumatika koje su vršili ADAC, TCS i ÖAMTC nadmašio deset konkurentnih pneumatika4 i osvojio deljeno prvo mesto. Pneumatik u dimenziji 175/65R14 se odlično pokazao kako na mokrim i suvim putevima, tako i na snegu, a pored toga su ga urednici označili kao pneumatik sa vrlo uravnoteženim voznim karakteristikama, a isticali su takođe njegovu štedljivost u potrošnji goriva.

Dunlop Winter Sport 5 (195/65R15) – pobednik na testu zimskih pneumatika u reviji Auto Bild

Dunlop Winter Sport 5 pobednik je na testu zimskih pneumatika ugledne nemačke revije Auto Bild u dimenziji 195/65 R155. Revija Auto Bild je Dunlop Winter Sport 5 označila kao „vrhunski pneumatik bez ikakve manjkavosti“, a zbog efikasnosti u potrošnji dobio je naziv „Eco-Master“.

PR saopštenje – Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije