WRC 2018. – „Finski sendvič“, najlepši za Madsa Ostberga

1. август, 2018. #

Na svetu danas ima VEOMA PUNO fantastičnih sportskih vozača, bez obzira o kojoj disciplini automobilskog sporta je reč, MEDJUTIM, minimalan broj dobija šansu da se nadje u FABRIČKIM AŽDAJAMA i timovima gde je svaki član vrhunski MAJSTOR…

Norvežanin MADS OSTBERG, 30. godišnji vozač SITROENA je u proteklom vikendu „okusio“, po njegovim rečima, „FINSKI SENDVIČ“, nešto najbolje što mu se dogodilo. Mislio je na DRUGO MESTO mesto na podijumu, izmedju pobednika OT TANAKA i trećeplasiranog JARI MATI LATVALU, vozače TOJOTE.

OSTBERG je iskusan pilot, ali, sreća ga nije uvek pratila, čak se u jednom trenutku udaljio od SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA. Odluka čelnika SITROENA, da MADS OSTBERG zameni KRIS MIKA, bila je očito dobra i za Francuze i za Norvežanina.

„Rekao bih da je moj učinak u FINSKOJ nešto najvažnije što sam uradio u mom životu. Mislim da sam vozio kao nikad do sada. Promenili smo neke stvari na automobilu, ali, iskreno govoreći nismo očekivali takav uspeh, mislili smo da će biti sjajno ako osvojimo četvrto mesto. Biti u finskom sendviču, izmedju naj vozača „tojote jaris WRC“ je nešto izvanredno“.

MADS OSTBERG je na FINSKOM RELIJU 2018, posle dva brzinska ispita ( broj 4 i 6 ) bio i lider relija a odlično se pokazao i na završnom ispitu POWER STAGE, gde je bio odmah iza TANAKA a ispred LARVALE.

Prema već odavno objavljenom planu, na preostalim relijima WRC 2018. MADS OSTBERG će biti u timu SITROEN na svakom dogadjaju sem u ŠPANIJI, gde će se opet predstaviti LEGENDARNI SEBASTIEN LOEB. Naredno WRC takmičenje je NEMAČKA ( 6. avgust ), zatim sledi TURSKA ( 13. septembar ), VELS ( 4. oktobar ), ŠPANIJA ( 25. oktobar ) i AUSTRALIJA ( 15. novembar ).

Galerija slika

Članci iz iste kategorije