VN Češke, Brno – Dupli trijumf za Dukati

5. август, 2018. #

 

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo slavio je na trci za Veliku nagrade Češke u Brnu, ispred timskog kolege Horhea Lorenca i vodećeg u generalnom plasmanu Marka Markesa u Hondi.

Trka u Brnu pružila je istinski spektakl. Na kraju jeste slavio čovek koji je imao pol poziciju, ali daleko od toga da je trka bila jednstavna za njega. Pola trke je proveo u duelu sa Rosijem, koji je sjajno startovao i izbio na prvo mesto. Krenula je borba dva Italijana za prvu poziciju, a iza njih su duel za treću poziciju vodili Markez, Lorenco i Kračlou. Rosi je 12 krugova pre kraja drugi put izbio ispred Dovicioza i tada se čak odvojio na tri desetinke. Međutim, Dukati je pokazao silu i za svega dva kruga Dovi je sa lakoćom obišao Rosija i od tada je samo u finišu za kratko prepustio Lorencu prvu poziciju.

To je bio preloman momenat za pozicije na podijumu, pošto su Rosija uskoro obišli Markes, Kračlou i Lorenco, a ubrzo je i Kračlou ispao iz trke za podijum. Dugo je poredak bio Doviciozo, Markes i Lorenco, a onda je Lorenco napravio tri kruga pre kraja neverovatan, banzai manevar, kojim je istovremeno pretekao i Markesa i Dovicioza. Međutim, Dovi je imao bolji izlaz i vratio se na čelo, ali Lorenco je, uz dosta borbe, uspeo da zadrži drugu poziciju i tako obezbedi dvostruki trijumf Dukatiju na stazi na kojoj nije slavio 11 godina.

Rosi, koji je imao problema sa gumama drugi deo trke, uspeo je na kraju da dođe do četvrte pozicije. On je doneo ujedno jedine bodove za fabričku Jamahu, pošto je Maverik Vinjales odusta već na početku trke zbog duela sa Štefanom Bradlom.

Ipak, Markes može da bude veoma zadovoljan učinjenim na svojoj 100. trci, s obzirom da je povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranog Rosija. Španac je i dalje ubedljivo prvi sa 181 bodom, dok Rosi ima 132 boda. Doviciozo je izbio na treće mesto sa 113, Vinjales je četvrti sa 109, dok je Lorenco peti sa 105.

U Moto 2 klasi u ultra neizvesnom finišu slavio je Migel Oliveira ispred Luke Marinija, a trku je obeležilo i odustajanje Aleksa Markeza. U Moto 3 pobedio je Fabio di Đanantonio ispred Arona Kanea.

Izvor: Sportklub.rs  + AUTOBLOG.RS

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije