Muzej moto sporta Perišić – 100 motociklista stiglo u Darosavu

7. јул, 2018. #

Nismo brojali, ali, verovatno je preko 100 gostiju danas posetilo kuću našeg poznatog šampiona moto sporta i uspešnog internacionalca, DRAGOSLAVA KULETA PERIŠIĆA, u selu DAROSAVA, kod ARANDJELOVCA.

Već dobro poznati KULE, sportski as koji se  puno puta predstavljao na svim mogućim moto trkama u SRBIJI i širom nekadašnje JUGOSLAVIJE, a takodje i na velikim evropskim i svetskim moto priredbama, danas je prezentovao svoj najnoviji projekat – MUZEJ MOTOCIKLIZMA NA OTVORENOM PROSTORU.

Pokraj svoje kuće u selu DAROSAVA, na čijem se krovu već godinama nalazi jedan od KULETOVIH motora, ovaj originalni motociklista prikazao je mnoge druge sprave na dva točka. Na otvaranje MUZEJA naš šampion je uputio poziv svojim prijateljima iz SRBIJE, ali, i MNOGIM kolegama iz cele nekadašnje JUGOSLAVIJE, sa kojima se znao i takmičio za vreme aktivnog bavljenja motociklizmom. Odziv je bio izvanredan a KULE PERIŠIĆ je tim povodom rekao:

„Nisam verovao da će mi doći baš ovoliko mojih kolega, mojih prijatelja, mojih sjajnih asova. Srce mi je puno jer su stigli i oni iz malo udaljenijih mesta, iz Splita, iz Slovenije, Bosne…evo vidite i sami.. oko nas je puno eksponata,puno takmičarskih motora za koje me vezuju nezaboravne priče. Voleo bih da je ovo video moj otac, nekadašnji motociklista ŽIKA ČVRGAN. Ako bih počeo da nabrajam ko je sve stigao, to će potrajati….ALI samo da kažem, došao mi je IVAN ŠOLA iz Splita, ROMAN ZBIČAJNIK iz Slovenije, BARLOV PETAR, PROSAN iz Prnjavora, RAKIĆ MARKO, GEDŽA STANOJEVIĆ, ZORAN MILOŠEVIĆ i mnogi, mnogi divni ljudi…puno novinara, zaista sam presrećani da znate, imam još puno energije i novih ideja  vezanih za BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU“.

Ako kojim slučajem dodjete u Arandjelovac, onda bi bilo dobro da skoknete do obližnje DAROSAVE, novootvoreni MUZEJ MOTO SPORTA PERIŠIĆ ćete lako pronaći, na  jednom velikom i lepom prostoru oko doma DRAGOSLAVA KULETA PERIŠIĆA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije