FIA CEZ ( Centralno evropska zona ) 2018. – Pred Milovanom Vesnićem novi pehari

31. јул, 2018. #

Srpski automobilista, 42. godišnji MILOVAN MIKICA VESNIĆ, višestruki šampion naše države, sportista sa velikim iskustvom na inostranim stazama i TROSTRUKI ŠAMPION CENTRALNE EVROPE, na pravom je putu da osvoji ČETVRTU KRUNU STAROG KONTINENTA, na auto trkama na kružnim stazama.

Predstojećeg vikenda ( od 03.8. – 05.8. ), na stazi GROBNIK kod Rijeke, u Hrvatskoj, sa svojim timom i u „seat kupri“ nastaviće borbu sa rivalima iz klase a tim povodom je rekao :

„Uskoro sa mojim vernim prijateljima-mehaničarima iz ASK VESNIĆ polazim na poznatu stazu GROBNIK koja je nedavno dobila novu asfaltnu podlogu. Radujem se tom takmičenju na kojem sam uvek sa zadovoljstvom i sa velikim uspehom predstavljao SRBIJU. Posle HRVATSKE planiram odlazak i u SLOVAČKU. Moja KUPRA  je pripremljena, predstoje doterivanja posle prvih trening obilazaka a onda i dve trke u kojima očekujem nove bodove i povećanja ukupnog salda u generalnom poretku, gde imam ubedljivo PRVO MESTO-Voziću za moju SRBIJU, za moje UŽICE , za moje sponzore i naravno za MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA SRBIJE“

Kao što je svima poznato, MILOVAN MIKICA VESNIĆ je sin danas 67. godišnjeg MILUNA VESNIĆA, žive legende srpskog i jugoslovenskog sporta, automobiliste koji je čak 18 puta poneo zvanje ŠAMPION. MILUN VESNIĆ je svakako  ISTINSKA ZVEZDA sportskog automobilizma SRBIJE , danas nezaobilazni član tima ASK VESNIĆ.

Valja podsetiti da je automotodrom GROBNIK, gradjen od 1977. do 1979. a da je prva trka održana neposredno pred okončanje svih radova 1978. godine. Mnogi ne znaju da je na mestu današnjeg automotodroma od 4.168 metara i 15 krivina svojevremeno bio  veliki saobraćajni poligon JUGOSLOVENSKE NARODNE ARMIJE, na zemljanoj zaravni sa više puteva i sa saobraćajnim znacima, gde su instruktori auto jedinice sa riječkog TRSATA ( medju kojima je bio i autor ovog teksta , junska klasa 1973.) obučavali mlade vojnike veštinama vožnje, u poznatim kamionima „džems“, i vozilima „Tam“ . Automotodrom GROBNIK je bio u kalendaru SVETSKE MOTO FEDERACIJE, sa moto trkom VELIKA NAGRADA JUGOSLAVIJE, a na stazi pokraj RIJEKE vozili su nezaboravni majstori brzine, EDI LOVSON, KEVIN ŠVANC, KARLOS LAVADO i mnogi drugi. SVETSKI ŠAMPIONAT U MOTOCIKLIZMU je punih 13 godina održavan na GROBNIKU. Na GROBNIKU su vožene i mnoge auto trke ŠAMPIONATA JUGOSLAVIJE, na kružnim stazama.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije