ERC Rally 2018 – Rally di Roma Capitale – Rus Lukyanuk vodi, Andreucci prvi u šampionatu Italije

21. јул, 2018. #

Po veoma toplom vremenu, sličnom današnjem u našim krajevima ( 32 stepena ), priveden je kraju prvi dan RALLY DI ROMA CAPITALE, koji je planiran na 15 asfaltnih brzinskih ispita, u ovom vikendu. Posle 8 brzinaca na čelu je 37. godišnji Rus, neustrašivi i brzi ALEXEY LUKYANUK, sa „ford fiestom R5“, zvanični reli vicešampion Evrope. Prati ga 45. godišnji Italijan BASSO, sa „škodom fabijom R5“, dok je veteran ANDREUCCI na 5. MESTU.
Za sve ljubitelje relija, odmah na početku evo i dobre vesti iz Italije, ANA ANDREUSSI, suvozač i supruga najtrofejnijeg italijanskog šampiona PAOLA ANDREUCCIJA ( 10 nacionalnih titula ) poslala je putem interneta poruku svojim brojnim fanovima u kojoj ih obaveštava da se polako oporavlja od udesa pre nekoliko dana, kada su na testu kod SAN REMA, ona i PAOLO doživeli incident i havariju vozila.

RELI DI ROMA CAPITALE je šesti ovogodišnji reli u šampionatu Italije i peti u RELI PRVENSTVU EVROPE. U generalnom poretki za ITALIJANSKI ŠAMPIONAT, ubedljivo vodi 53. godišnji veteran PAOLO ANDREUCCI. On je do sada, sa „pežoom 208 T16 R5“ i sa ANOM ANDREUSSI, zabeležio 3 pobede i jedno drugo mesto a jednom je odustao, pa sa 57 bodova drži čelnu poziciju i na dobrom je putu da osvoji i 11. TITULU RELI ŠAMPIONA ITALIJE. Njegovi rivali u ITALIJANSKOM ŠAMPIONATU, UMBERTI SCANDOLA i SIMONE CAMPEDELI su danas odustalu na brzincima u okolini Rima. Italijan GIANDOMENICO BASSO je drugi u generalnom, medjutim on nije prijavljen u konkurenciji za RELI ŠAMPIONAT ITALIJE.

ADREUCCI na ovom reliju vozi sa novim suvozačem, DAVIDOM CASTIGLIONIEM, ne razmišlja o pobedi već samo o osvajanju što više bodova u nacionalnoj seriji. PAOLO ANDREUCI je stekao veliku naklonost domaće publike. Uspeo je da u zemlji brzih automobila i motocikala osvoji DESET TITULA i to pored zaista pravih majstora relija. Predstavio se nekoliko puta i u WRC seriji, ali, u kategoriji WRC 2 ( za ulaz u fabričke timove pored titula i evidentnih uspeha DANAS JE potreban i OGROMAN NOVAC NEKOG SPONZORA ) Podsetimo da su od italijanskih majstora relija U SVETSKOM ŠAMPIONATU najviše postigli MASIMO BIASION ( reli šampion sveta 88. i 89. sa „lančom deltom integrale“ ) i SANDRO MUNARI ( reli šampion sveta 77. sa „lančom stratos HF“ ).

U konkurenciji EVROPSKOG RELI ŠAMPIONATA 2018, posle 4 takmičenja vodi Portugalac MAGALJAŠ, sa „škodom fabijom R5“ ( 98 BODOVA ), ispred Rusa LUKYANUKA sa „ford fiestom R5“  83 ) i Madjara HERCZIGA. Obzirom na odličnu vožnju LUKYANUKA, očekuje se pobeda posade iz Rusije ( Portugalac MAGALJAŠ je posle prvog dana tek na 6. mestu ). RALLY DI ROMA CAPITALE se završava u nedelju posle 15. brzinskog ispita.

Zanimljivo je naglasiti da je na ovom takmičenju medju 66 ekipa, startovala 21 posada sa „pežoima“ i 18 sa „škodama“. Učestvuje i Turčin, ORHAN AVCIOGLU, pobednik minulog SRBIJA RELIJA 2017. Trenutno je na 12.mestu sa +2.40.2 minuta zaostatka.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije