Milovan Mikica Vesnić – Prvi automobilista Srbije koji je u sezoni 2018. osvojio dva medjunarodna podijuma

3. мај, 2018. #

Sezona automobilskih trka na KRUŽNIM medjunarodnim stazama, u okviru CENTRALNO EVROPSKE ZONE, počela je proteklog vikenda, na poznatoj madjarskoj stazi HUNGARORING.

Jedan od najuglednijih automobilista SRBIJE, 41. godišnji MILOVAN MIKICA VESNIĆ, prvi put se takmičio za volanom „seat kupre“, automobila koji je poslednjih godina postao privlačan za veliki broj sportskih vozača širom Evrope.

Novi automobil je u radionicu ASK VESNIĆ u Gorjanima kod UŽICA, stigao desetak dana pred sportski vikend u Madjarskoj a iskusni tim zlatiborskih majstora automehanike, na čelu sa njihovim pilotom MIKICOM VESNIĆEM i uz asistenciju legendarnog MILUNA VESNIĆA, svojski se potrudio da njihov novi „bolid“ bude mikroskopski pregledan, da se obezbede nove i homologirane komponente i da se obavi bar jedna mala proba na beogradskoj stazi NAVAK.

Nije taj nazovi TEST bio ni približno ozbiljan ni dovoljan da se uoče sve dobre i loše stvari prvobitnog podešavanja, takozvanog SETAPA, ali, bar je ukazao na nešto što se mora doterati.

Još pre mesec dana MIKICA VESNIĆ je rekao da mu je želja da vozi šampionat TCR EVROPA i da očekuje nekog SPONZORA, medjutim, njegove želje se nisu ostvarile pa je iskusni AS planove usmerio ka šampionatu CENTRALNO EVROPSKE ZONE.

Prve dve trku su za VESNIĆA bile zaista uspešne. Dva puta je bio na podijumu i osvojo jedno PRVO i jedno DRUGO mesto.

„Veoma sam zadovoljan, imali smo baš puno muka oko pripreme automobila, kao i uvek smo sve pregledali, pojurili da nabavimo najnovije komponente. Šteta što nije bilo pravog testa, ali i ono malo treninga na HUNGARORINGU mi je puno značilo. Poznajem tu stazu, u trkama sam vozio glavom i čuvao automobil iako sam imao mogućnosti da budem i brži. Ipak dva podijuma su za mene sjajna stvar, odličan početak i veliki stimulans za naredne trke“o. Tim povodom je rekao…

A naredna trka je več za skoro nedelju dana. Biće to novi okršaj majstora volana u kategoriji našeg višestrukog šampiona i to na čuvenoj stazi A 1 RING , u Austriji, 19. maja…

MIKICA VESNIĆ je uspehom u MADJARSKOJ, na HUNGARORINGU , POSTAO prvi naš sportski automobilista koji se u sezoni 2018. domogao najvišeg plasmana. Ponosno je projurio kroz cilj sa svojom „seat kuprom“, na kojoj dominira znak SRBIJE. Bilo bi sjajno da se pored postojećih finansijskih partnera pojavi još neki koji će olakšati učešće na predstojećim trkama u CENTRALNO EVROPSKOJ ZONI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije