Moto GP , VN Amerike, Ostin – Markesu šesti pol, novi incident

21. април, 2018. #

Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Amerike u Ostinu, koja se u nedelju vozi u okviru Moto GP šampionata. Aktuelni šampion kraljevske klase Markes je u Teksasu ostvario šestu pol poziciju u nizu, na stazi na kojoj trijufmovao za redom već pet puta.Markes je ne motoru Honde ostvario najbrži krug od 2:03.658 minuta, ali je tokom kvalifikacija jednom izgubio kontrolu i pao, a imao je i incident sa Maverikom Vinjalesom, koji je bio u brzom krugu, a aktuelni šampion se našao na njegovom idealnom pravcu.

Vinjales je na motoru Jamahe na kraju ostvario drugo vreme sa 406 hiljaditinki zaostatka, dok je treći bio vozač Suzukija Andrea Janone, sa 551 delova sekunde kašnjenja za Markesom.

Četvrti je bio Žoan Zarko na motoru Jamahe Teh 3, peto najbrže vreme je ostvario legendarni Valentino Rosi na Jamahi, a zatim su sledili Horhe Lorenco na Dukatiju, Kal Kračlou na LCR Hondi, Andrea Doviciozo na Dukatiju, Dani Pedrosa na Hondi, a prvih deset je zaključio Danilo Petrući, vozač Pramak Rejsinga.

Velika nagrada Amerike, treća trka u sezoni Moto GP šampionata, na stazi u Ostinu u Teksasu vozi se u nedelju od 21,00 uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Izvor: Sportklub.rs +  Autoblog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije