Kia – Nova trostruka pobeda

10. април, 2018. #

Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobeda za Kiju
Dizajnerske nagrade dobili Stinger, Stonic i Picanto
Kia je osvajanjem 3 nova prestižna priznanja Red dot ponovo dokazala vrhunski rad na području dizajna svojih vozila. Sportska limuzina Stinger, kompaktni krosover Stonic i treća generacija gradskog mališana Picanto ove godine su odneli pobede u svojim kategorijama.
Stinger dobitnik nagrade ‘Red Dot: najbolje od najboljeg’
Međunarodni žiri, koji čine stručnjaci s područja dizajna, Stingera je proglasio za ‘Najbolje od najboljeg’, čime je nagradio njegov izuzetan dizajn.
Ukupno već 21 nagrada Red Dot
Trostruka pobeda u 2018. je nastavak Kijinog uspešnog niza, jer ovaj brend od 2009., kada je kao prvi nagradu osvojio Soul, u svojoj bogatoj kolekciji ima čak 21 nagradu Red Dot. Najnoviji uspeh dolazi nakon još jednog trostrukog trijumfa – nagrada iF Design, koje je Kia nedavno osvojila.
“Naš globalni dizajnerski tim može biti izuzetno ponosan zbog ova tri najnovija priznanja. Ona potvrđuju Kijinu dizajnersku izvrsnost i inovativnost prepune strasti, što je još jednom pohvaljeno od strane međunarodnih dizajnerskih eksperata,” kaže Peter Schreyer, predsednik i glavni dizajner u korporaciji Kia Motors. “Osvajanje već četvrtog priznanja ‘Red Dot: najbolje od najboljeg’ je nešto izuzetno. Moderan pristup klasičnom gran turismo stilu je u obliku Kia Stingera još jedan dokaz Kijinih visokih dizajnerskih standarda.”
Stinger, dizajniran u Kijinom evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, kombinuje klasični gran turismo izgled s prostranom unutrašnjošću. Stinger, za kojeg su dizajneri inspiraciju našli u grand tourerima iz 70-ih godina prošlog veka, donosi elegantne fastback proporcije i mišićav izgled, koji svojim ramenima podseća na bocu koka-kole i naglašava pogon na zadnje točkove.
Stonic, Kijin prvi kompaktni krosover, takođe dizajniran u Frankfurtu, donosi atraktivan i odvažno dizajniran eksterijer, koji je odlično uparen s nešto višim položajem sedenja i praktičnim SUV izgledom. To je najviše personalizovan Kijin model dosad, jer kupcima pruža širok izbor dvobojnih kombinacija eksterijera i enterijera.
Treća generacija Picanta – Kijinog najmanjeg modela – donosi mladolik i energičan karakter u A razred vozila. Mališan predstavlja prepoznatljiv dizajn i visokokvalitetnu, visokotehnološku kabinu, s mnoštvom mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Zahvaljujući inteligentnim dizajnerskim rešenjima Picanto može da se – uprkos svojim skromnim dimenzijama – pohvali najvećom prostranošću u svojoj klasi.
Red Dot nagrade: prijavljenih više od 6.300 proizvoda iz 59 zemalja.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije