BMW X2 – Miljenik Delta Motorsa, rodjeni sportista

22. април, 2018. #

On je jedan od lepotana DELTA MOTORSA, iz čuvene porodice BMW. Mlad je i nedavno se obreo u salonu poznate firme kod Ade Ciganlije. Lep je, moderan, „našminkan do daske“ i za ono što nudi ima perfektnu cenu. Osnovni model je 39.900,00 evra. Kada se obuče u sve što ima, a ta „garderoba“ je čak 17.661,00 evra, dolazi se do cene od 57,651,00 evra. Ako Vam se odmah učinilo da je to previše, verujte da sve što ima BMW X2  x Drive 20d F39 opravdava takav zbir.

Kada smo ga videli i čuli za njegove osnovne karakteristike, znali smo da je reč o nečem posebnom. Njegova linija, malo odstojanje od tla, širina i impresivni točkovi od 20 coli, sa tek montiranim sjajnim letnjim pneumaticima PIRELI ZERO, 220/40 R / 20,  i  očigledno najkvalitetnijim ALU felnama, jasno su nagoveštavali da je X2 rodjen za sportsku vožnju.

Sigurni ste pročitali puno toga vezanog za BMW X2, znate za njegovu dužinu, širinu, visinu, čuli ste da je KOMFORAN ….što je zaista tačno, iako deluje da ima skučen prostor za vozača i saputnike. Bilo bi verujte preopširno opisivati BAŠ SVE elemente njegove bogate dodatne opreme.

Ono što je bitno za BEZBEDNOST ( izvinite što nismo napisali BEZBEDONOST, nažalost sramotnu reč nekih autora ), jesu već pomenuti točkovi, potom njegove ODLIČNE KOČNICE. BMW X2 ima diskove na svim točkovima, napred od 330 mm. pozadi od 300mm. ceo automobil je težak 1675 kg. dok TURBO DIZEL MOTOR, od 1995 kubika isporučuje 190 KS , pri POSEBNO IMPRESIVNIH 400 Nm. OBRTNOG MOMENTA. A šta to zapravo znači, kratko je prokomentarisao jedan od najvećih šmekera srpskog i jugoslovenskog auto sporta, gospodin PAVLE KOMNENOVIĆ, 15 puta šampion relija, kružnih i brdskih staza, čovek koji je mnoštvo pehara osvojio baš za volanom mnogih BMW snagatora…

„To je odličan auto, ima puno sportskih elemenata, OBRTNI MOMENT od 400 Nm pri 1750 do 2500 obrtaja u minuti, omogućava prelepu vožnju i kada je to potrebno ODLIČNO UBRZANJE, naročito ako je reč o brzom preticanje. Dodate PUN GAS i vaš BMW X2 će bukvalno poleteti a vi ćete uživati u njegovoj moći. Zna se da su  TURBO MOTORI ekonomičniji ad ATMOSFERSKIH . DIZELI, inače, dozvolite da podsetim, postižu već odavno neverovatne rezultate na automobilskim trkama. Na kratkim stazama su i bolji od sportskih automobila sa benzinskim motorima. Ovaj BMW X2 je snabdeven 8. stepenim automatskim menjačem, pri korišćenju takvog menjača NEMA KOČENJA MOTOROM, a ako to želite prebacite ga u manuelni mod i koristite papučice na volanu +  i  – , i onda otprilike možete zamišljati da ste sportski vozač, naravno vodite računa o BEZBEDNOSTI“

BMW X2 je zaista perfektan, ništa ama baš ništa mu se ne može zameriti. Na momente smo ga probali kao da se takmičimo i onda je trošio SAMO 8,1 litar DIZEL GORIVA. Priča o unutrašnjosti BMW X2 je prepuna superlativa, sedište, mogućnost spuštanja volana, dobar pregled, veliki retrovizori, senzori na svim stranama vozila i KAMERA za vožnju u nazad, i ono što mlade može da privuče – BRILJANTNO OZVUČENJE – HARMAN KORDON. Sasvim je izvesno da će MILJENIK DELTA MOTORSA, BMW X2 IMATI PUNO KUPACA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije