U „Zlatniku“ odata počast zemunskom bokseru Bogoljubu Kahrimanu

28. март, 2018. #

U poznatom hotelu ZLATNIK, u Zemunu, danas 28.marta 2018. odata je počast,  sjajnom bokserskom majstoru, BOGOLJUBU KAHRIMANU, povodom prve godišnjice od njegovog odlaska.

Domaćin skupa je bio verovatno najoriginalniji ugostitelj Zemuna, DRAGAN VULETIĆ – KREZA, svojevremeno jedan od klinaca koje je čuveni KAHRIMAN voleo, brinuo za njih i savetovao…

Bio je to susret sa porodicom BOGOLJUBA KAHRIMANA, sa njegovom ćerkom i unučadima, ali, i okupljanje istinskih LEGENDI JUGOSLOVENSKOG i SRPSKOG BOKSA, kao i mnogih prijatelja plemenite veštine.

U velikoj dvorani hotela ZLATNIK, , u Dobanovačkoj 95, našli su se nezaboravni umetnici ringa,  VICE ŠAMPION SVETA i prvak JUGOSLAVIJE, BALKANA i MEDITERANA, Subotičanin DRAGAN VUJKOVIĆ, sjajni fajter sa rukavicama, čak 344 puta POBEDNIK raznih borbi, višestruki državni prvak LJUBINKO VESELINOVIĆ, potom takodje državni prvak  i osvajač ZLATNE RUKAVICE, JOVAN DŽAKULA, bokser MALIĆ, koji je znao da ruši i MATU PARLOVA,  kao i trofejni džudista VUK RAŠOVIĆ.

Današnji skup u ZLATNIKU održan je i povodom predstavljanja BISTE BOGOLJUBU KAHRIMANU, koju je izradio akademski slikar i vajar DRAGO DJOKIĆ. Prisutnima se obratio  predsednik Skupštine opštine ZEMUN, NENAD VRANJEVAC, program je vodio istaknuti glumac IVAN BEKJAREV a organizator svega je bio reditelj MILAN ŠARAC.

BOGOLJUB KAHRIMAN je preminuo u svom ZEMUNU, minule 2017. Već, kao dečak u 14. godini je osvojio prvu titulu. Bio je omladinski šampion Srbije, a nekoliko godina kasnije i jedan od najboljih boksera Jugoslavije. Iz malog Jedinstva je 1960. prešao u veliku Crvenu zvezdu.

Bio je pravi fajter, u svaku borbu je ulazio potpuno spreman, brzo se kretao, a publika je ustajala kada bi „zemunski Roki“ ušao u ring. Većina njegovih borbi se završavala nokautom protivnika.

Jedna od njegovih najboljih borbi koja je ušla u anale jugoslovenskog boksa je bila borba za „Zlatnu rukavicu“ 1964. Iako je bio na podu dva puta, uspeo je da se podigne i pobedi rivala Vladimira Vranješevića iz Pule.

Ostalo je zabeleženo da je KAHRIMAN tokom 70. godina prošlog veka bio u stručnom štabu kanadskog boksera srpskog porekla DŽORDŽA ČUVALA, koji je u Americi boksovao sa  KASIJUSOM KLEJOM.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije