Prodaja Sportaga širom sveta dostigla 5 miliona

22. март, 2018. #

Značajna prekretnica 25-godišnjice Sportaga
Korporacija Kia Motors ovih dana slavi značajno dostignuće – od početka 90-ih prošlog veka prodato je čak 5 miliona primeraka sportskog terenca Sportage, globalno najprodavanijeg modela ovog južnokorejskog branda.
Sportage, premijerno predstavljen 1993., nakon četiri generacije u svojoj 25. godini došao je do značajne prodajne prekretnice. Najnovija generacija modela, predstavljena 2016., je najpopularnija do sada – u 2017. godini Sportage je mesečno našao oko 38.000 novih kupaca.
“Vrlo smo ponosni da smo s našim prodajnim hitom dostigli ovu prekretnicu. Rastuća popularnost Sportaga govori o širini njegove privlačnosti kod kupaca širom sveta,” kaže Ho Sung Song, izvršni potpredsednik globalnog poslovanja. “Sportage je već od 1993. godine merilo uspešnosti u razredu kompaktnih sportskih terenaca, a njegov uspeh je zaslužan i za nastanak različitih Kijinih sportskih terenaca i krosovera – kao i nekoliko novih modela, koje uskoro predstavljamo.”
Dve godine zaredom najprodavanija Kia
U 2016. i 2017. je Sportage prestigao Rija i postao globalno najprodavaniji model Kije. Povećana prodaja Sportaga u januaru i februaru 2018. – 36.632 i 32.930 vozila – je razlog za novi proizvodni rekord.
Sportage 1991. godine predstavio ideju ‘urbanog sportskog terenca’
Sportage je javnosti prvi put predstavljen 1991. na salonu automobila u Tokiju. Kao koncept ‘urbanog SUV-a’ je utelovljavao ideju kompaktnog, praktičnog sportskog terenca, primerenog za upotrebu u različitim sredinama. Prva generacija Sportaga je bila trenutni hit, jer su ih ukupno prodali više od 500.000.
Prodaja druge generacije Sportaga je za 7 godina dostigla čak 1.223.776 primeraka. Treća generacija modela je do miliona prodatih primeraka došla za samo 4 godine, čime je Sportage dostigao dva miliona za 6 godina postojanja.
Četvrta, sadašnja generacija Sportaga donosi odvažan i progresivan dizajn, dok istovremeno nudi veću praktičnost i veliki izbor tehnologija zaduženih za udobnost i bezbednost. Njegovi motori i menjači omogućavaju nižu potrošnju goriva i bolje performanse, zbog čega zadovoljavaju različite potrebe najzahtevnijih kupaca.
Media Contact:
Azer Šarić
PR Manager
Tel: +386 1 5843 400; E-mail: as@kmag.net
Kia Sportage je osvojio nekoliko prestižnih dizajnerskih nagrada. To su između ostalog nagrade ‘iF Design’ i ‘red dot’ za treću i četvrtu generaciju modela, koji se mogu pohvaliti i maksimalnom ocenom 5 zvezdica za bezbednost na Euro NCAP testovima sudara.
Do milion prodatih Sportaga za samo 29 meseci
Uprkos tome što su baš sve generacije Sportaga bile uspešne, sadašnja, četvrta je sasvim sigurno najpopularnija od svih. U januaru ove godine, samo 29 meseci od početka prodaje premašeno je milion prodatih primeraka.

KIA

Galerija slika

Članci iz iste kategorije