Kia Stinger – Predstavljena i u Beogradu

23. март, 2018. #

 

Kompanija Kia, proizvođač automobila iz Južne Koreje, na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu predstavila je nekoliko modela iz svoje game, među kojima su i Rio, Ceed i Ceed Sportswagon (nisu najnovija generacija), SUV modeli Sportage, Stonic i hibridni Niro. Međutim, najviše pažnje privlači model Stinger.Reč je o sportskoj limuzini koja ima pet sedišta i koja se svrstava u klasu u kojoj trenutno dominiraju evropski brendovi. Stinger poseduje dimenzije koje su prilagođene pogonu na zadnjim točkovima, odnosno, ima dugačku haubu kao i međuosovinsko rastojanje, što je rezultiralo velikim prostorom u kabini. Prtljažni prostor je takođe veći nego kod većine u klasi.

Što se enterijera tiče poznato je da Kia klijentima pruža luksuznu opremu i daje mnogo više od očekivanog, zato Stinger nastavlja tu tradiciju. Naime, ovaj model ima minimalistički dizajn enterijera koji ostavlja jak utisak. Kabina podseća na kokpit aviona sa otvorima za vazduh, i hromiranim detaljima. Sedišta su izrađena od veoma meke Nappa kože, a sedište vozača je podesivo po njegovim željama.

U ponudi će se naći dva agregata su turbo punjačima, koji su povezani sa osmostepenim automatskim menjačem. Jedan od njih je V6 agregat koji proizvodi 360 konjskih snaga i koji daje sjajne performanse, ekonomičnost i osećaj kao da se vozi pravi sportski automobil.

Više detalja o ovom modelu možete pronaći ovde.

VRELE GUME

Galerija slika

Članci iz iste kategorije