„Glavni u gradu“, na Sajmu, među ljubiteljima automobila…

15. март, 2018. #

DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION predstavljaju jedinstvenu sajamsku manifestaciju, najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u regionu ali i jugoistočnoj Evropi.

Tačno 306 izlagača iz dvadesetak zemalja, predstaviće 34 automobilska brenda sa 41 premijerom ili sasvim novim modelom automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana.

Proizvođači lakih privrednih vozila predstaviće 10 renomiranih brendova sa 19 noviteta.

Motopassion će ugostiti 73 izlagača, koji će predstaviti 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala, sa čak 41 novitetom.

Sajmovi se održavaju na više od 41.000 kvm izložbenog prostora, a očekivani broj posetilaca je oko 120.000.

JUBILEJ. Ovogodišnji sajmovi automobila i motocikala održavaju se u znaku izuzetnog jubileja – 80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila, održanog marta 1938. godine. Bila je to prva samostalna, specijalizovana sajamska manifestacija tek rođenog Beogradskog sajma, održana svega pola godine posle Prvog beogradskog sajma iz septembra 1937. Beogradski sajam je tako postao jedan od devet zvanično registrovanih salona automobila u Evropi, pa samim tim i jedna od metropola svetske automobilske industrije. Na tom Prvom salonu automobila učestvovalo je 107 izlagača iz Amerike, Nemačke, Francuske, Engleske, Italije, Čehoslovačke, Austrije i Belgije, ali i nekoliko domaćih. Bilo je izloženo 375 vozila, od čega 158 putničkih, 65 teretnih, 10 autobusa, 18 šasija, 105 motocikala i bicikla, deset automobilskih motora, tri traktora i jedan motorni bager. Interesovanje izlagača bilo toliko da su svi štandovi i svi prostori još u polovini izgradnje bili izdati, pa je odbijeno čak 117 izlagača kojima nije mogao da bude obezbeđen prostor. Na sajmu je bila prisutna kompletna elita tadašnje svetske industrije automobila, a najveće interesovanje posetilaca privukli su modeli Opela, BMW-a, Harda, Fijata, Dodža, Ševroleta, Bjuika i Mercedes-Benca. Salon je posetilo oko 40.000 ljudi.

“ŽENEVSKI SINDROM”. Beogradski sajam automobila ima privilegiju da se održava neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila, što mu daje posebnu draž ali i odgovornost u vezi sa “nasleđivanjem” vrhunskih ekskluziviteta. Zbog toga, uz najavu velikog broja automobilskih brendova, već tradicionalno, pa i ovog puta, najveću pažnju privlače iznenađenja u premium segmentu.

MISIJA. Cilj je organizatora, Beogradskog sajma, da u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije, predstavi najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije i najraznovrsniju moguću paletu performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja u svim sektorima ove industrije. Ipak, programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih te hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji za potencijalne kupce postaju jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

AUTOMOBILSKI BRENDOVI I PREMIJERE. Svi najrenomiraniji svetski proizvođači, odnosno brendovi automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na domaćem tržištu, biće posetiocima na raspolaganju u šest hala Beogradskog sajma. Premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom, specijalno za ovu priliku u hali 3, predvoditi Mercedes, BMW, Audi i Britiš Motors (Land Rover i Jaguar).

Sajamskim nastupom posetioce će obradovati i svi ostali uvoznici i distributeri. To se posebno odnosi na one koji na sajam dolaze sa brojnim premijerama i novitetima različitih kategorija, koje bi po brojnosti (čak 41 njih među putničkim automobilima) mogle ovaj sajam uvrstiti među najuspešnije u dosadašnjoj istoriji.

Tako će Mercedes-Benz premijerno predstaviti modele X-Klase; Audi modele A7 i A8; BMW X2 i X3; Citroen modele C4 Cactus, C3 Aircross i C-Elysee; Ford Fiestu i EcoSport; Volvo XC40 i XC60; Volkswagen T-Roc, Arteon i Polo; novi touran; Toyota Yaris i Land Cruiser; Škoda model Karoq; Alfa Romeo Stelvio QV; Dacia Duster; Subaru XV; Honda Civic Type R; Hyundai i30 N i Konu; Infiniti Q50; Jaguar E-Pace; JEEP Wrangler; KIA Stinger i Stonic; Land Rover Range Rover Velar i Range Rover Sport; Mazda CX-5; Mitsubishi Eclipse Cross; Lada modele Vesta SW i Vesta SW Cross; Opel Insignia Countri Tourer i Grandland X; Peugeot model 5008; Seat model Arona, SSangyong Rexton i Tivoli XLV.

MOTO BRENDOVI I PREMIJERE. Sajam motocikala Motopassion, sa takođe izuzetnim brojem brendova, adrenalinom opskrbljene ozbiljne vozače ali i “samo” zaljubljenike u dvotočkaše dočekaće u halama 7, 8 i 9. Uz već tradicionalno prisutne svetske motociklističke gromade kao što su BMW, Harley Davidson, Honda, Yamaha, Suzuki, SYM, Ducati, Kawasaki, KYMCO ili marke iz PIAGGIO grupe po prvi put će nastupiti Indijanmotorsajkl i E-skuteri.

Motopassion donosi čak 41 premijeru ili novitet u kategorijama motocikala, skutera, kvadova i bicikala. Tako legendarni Harley-Davidson predstavlja model Softail Fat Boy 114; Ducati predstavlja modele Panigale V4 S, Scarambler 1100 / 1100 Sport, Multistrada 1260 S / Pikes Peak i Monster 821; Yamaha TMAX DX, MT-09 Tracer GT, MT-07 i X-MAX400 /X-MAX 300; Kawasaki Z900RS i Z1000SX; Suzuki GSX-R 1000 R ABS – L8, BURGMAN 400 ABS – L8 i V-STROM 250 ABS – L8; BMW K 1600 B i G 310 GS; Honda model Africa Twin Adventure Sports CRF 1000 T2; Daytona Motors model DY50 RS; KYMCO AK 550; Longjia Scrambler 125; BRP CAN-AM Maverick X rc Turbo R i Outlander Max 1000 XT-P ABS; Motogrini e:motion 2048; CF Moto C Force 850, Z Force 1000 i MT 650; E-Prime Effecto; Indian Motorcycle Scout Sixty, Scout Bobber, Cheif Dark Horse i Roadmaster Classic; NIU NIU N1 Civic i NIU M1; Vespa GTS 300 Super i Primavera 50; SYM CRUiSYM 300i; Super Soco TC; Piaggio Medley 150 i Beverly 350; Stels 850G-PE Guepard Pro Trophy EPS; Peda Pro-xt 125.

Posebna pažnja na Motopassionu biće poklonjena električnim vozilima, motociklima i biciklima, kojima će biti posvećena specijalna “zelena zona” u hali 7, ali i jedan novitet – poligon ispred “moto-hala” namenjen za prezentaciju mogućnosti i prednosti e-vozila ali i za edukaciju o bezbednoj vožnji motocikala.

SAJAM AUTOMOBILA “DDOR BG CAR SHOW 06”
12. SAJAM MOTOCIKALA “MOTOPASSION”
22-28. MART 2018.
Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 7, 8, 9 Beogradskog sajma

LAKA PRIVREDNA VOZILA I PREMIJERE. Domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviće se i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu. U ovom segmentu najavljeno je dvadesetak premijera.

PRATEĆA INDUSTRIJA. Svečani sajamski ugođaj dodatno će podgrejati i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme.

FINANSIJSKA POMOĆ I USLUGE. Podrazumeva se da su na spisku najviđenijih sajamskih učesnika i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedomicu kupca u vezi sa izborom. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, koje u saradnji sa prodavcima i distributerima pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja.

PRATEĆI PROGRAM.
Ono što sajam ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u izuzetno sadržajnom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.

IZBORI. Tako je već u predsajamskom periodu, u subotu 17. marta, u programu “Press slalom Srbija 2018” u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Beogradskog sajma, a start je ispred Beogradskog sajma. U petak 23. marta biće proglašen “Automobil godine” u četiri kategorije, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma (pobednici će biti izloženi na štandu AANS u hali 1). Sledi smotra i parada oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”, u subotu 24. marta, u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba Beograd. U ponedeljak 26. marta u programu je proglašenje “Eko auta 2018. u Srbiji”, u organizaciji Automobilskog foruma, ali i izbor za “Miss Sajma automobila i Motopassiona” u hali 1. Proglašenje “najboljih u auto industriji” sledi u utorak 27. marta.

Isto tako, ispred hale 3, uoči otvaranja ovogodišnjeg sajma DDOR BG Car Show, biće postavljena izložba povodom 80 godina od prvog Međunarodnog sajma automobila.

I ne samo to, Beogradski sajam će i ove godine posvetiti punu pažnju pripadnicama lepšeg pola. Zajedno sa medijskom kućom Exto Medija biće sprovedena akcija pod nazivom “Žena za volanom” kao pogled na auto-industriju iz ženskog ugla, šta žene sve zanima, kakve automobile vole… Žene će svakodnevno imati priliku da iz ambijenta sajamskih hala kažu šta misle o ovoj tipično muškoj temi.

STRUKA. Iz brojnih dešavanja u okviru pratećeg programa vredi izdvojiti, na primer, prezentaciju na temu “Tržište akumulatora i starterskih i industrijskih baterija u Srbiji”, u organizaciji kompanije TAB baterije; okrugli sto “Nedostatak profesionalnih vozača – školovanje vozačkog kadra”, u organizaciji PU Međunarodni transport; veliki skup na temu “Električna vozila, punjači i infrastruktura…”, u organizaciji Katedre za motorna vozila Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Elektrotehičkog instituta “Nikola Tesla” iz Beograda, Privredne komore Srbije i drugih.

Nacionalna vozačka akademija NAVAK će između hala 2 i 3 svakodnevno demonstrirati uticaj korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje na bezbednost u saobraćaju i testirati nove tehnologije – vožnju na hibridni i električni pogon; na poligonu ispred hala 7, 8 i 9 biće svakodnevno organizovan Stunt Show (Nikola Radojković iz Aleksinca demonstrira akrobatsku vožnja motocikla); na “zelenom poligonu” ispred “Motopassion” hala posetioce očekuju svakodnevne test vožnje skutera, bicikala i trotineta na električni pogon; na istom poligonu Sportsko udruženje “Moto klub Bezbednost” organizuje trening bezbedne vožnje itd.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, 27. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

RADNO VREME SAJMOVA biće od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150. Ulaznica za Family Day 27. marta (roditelji sa decom do 16 godina) – 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

PROJEKTNI TIM DDOR BG Car Show 06 i Motopassion čine Zoran Lupšić, koordinator projekta, Danijela Aleksić, market menadžer, i Vesna Dimitrijević, market menadžer – asistent

SVEČANO OTVARANJE sajmova DDOR BG Car Show 06 i 12. Motopassion zakazano je za četvrtak 22. marta u 11 časova, u hali 1 Beogradskog sajma.

PR Beogradskog sajma

Galerija slika

Članci iz iste kategorije