Doktor’ produžio karijeru do 2020!

15. март, 2018. #

 

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Jamahom, što znači da će u Moto GP šampionatu ostati do kraja 2020. godine.

Italijanski motociklista je već nekoliko puta naglasio da želi da se trka i posle ove sezone, ali je zvanična potvrda stigla u četvrtak, pred početak ovogodišnjeg šampionata.

‚Doktoru‘ će predstojeća sezona biti 23. ukupno, a 13. u Jamahi, a produžetak saradnje znači da će voziti i pošto uđe u petu deceniju života.

„Kada sam potpisao prethodni ugovor sa Jamahom, pitao sam se da li će mi to biti poslednji. U vo vreme sam rekao da ću tu odluku doneti u naredne dve godine. Tokom te dve godine sam zaključio da želim da nastavim da se trkam jer me to što sam Moto GP vozač, posebno jer vozim svoju M1, čini srećnim“, rekao je Rosi.

Rosi je, inače, u Svetskom šampionatu debitovao 1996. godine i od tada je upisao 115 pobeda, 227 podijuma i devet titula, od toga sedam u kraljevskoj klasi, što ga čini jednim od najboljih vozača u istoriji.

Italijanski motociklista je najzaslužniji za najveće uspehe Jamahe, od koje je i napravio šampionski motor. Svoje prve tri titule u kraljevskoj klasi je osvojio sa Hondom, da bi potom prešao u Jamahu sa kojom je od 2004. godine, uz pauzu koja je trajala dve sezone, ostvario 56 pobeda, 43 druga mesta i 35 trećih na 206 trka.

„Želim da se zahvalim Jamahi, posebno Linu Džarvisu i Maju Meregaliju, jer veruju u mene, posebno je za mene izazov težak – biti konkurentan do 40. godine. Znam da će biti teško, da zahteva veliki trud sa moje strane, kao i mnogo treninga, ali sam spreman, motivacija je tu i zato sam i potpisao novi ugovor“, istakao je Rosi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Katara i moći ćete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs + AUTOBLOG.RS

Galerija slika

Članci iz iste kategorije