WRC 2018 – U borbu se „tojotom jaris WRC“ uključuje i Naser Al Atija

27. фебруар, 2018. #

Baš lepa vest stiže za ljubitelje SVETSKOG ŠAMPIONATA U RELIJU. Iz TOYOTE zadužene za WRC seriju javljaju da će se poznati reli as iz Katara, 47. godišnji NASER AL ATIJA, pojaviti za volanom jedne „tojote jaris WRC“ i to prvo na makadamskom reliju u ARGENTINI.

Direktor reli sektora TOYOTA, čuveni reli šampion TOMI MAKINEN je tim povodom rekao:

„Planiramo saradnju sa NASEROM, on ne bi bio deo zvaničnog tima već bi se pojavio kao privatnik. Mi ćemo pomoći oko pripreme i logističke podrške. Bilo bi dobro imati NASERA, zbog komercijalnih razloga a i zbog njegovog iskustva. Ne znam koliko je brz, ali on zna šta radi“.

NASER AL ATIJA je danas jedan od najpopularnijih reli vozača sveta a evo i zbog čega. Karijeru majstora volana je počeo još pre 25 godina ( 1992. ) i učestvovao je na 174 razna reli takmičenja. Pored blistavih reli uspeha u LONDONU je još 2012. na letnjim Olimpijskim igrama učestvovao u streljaštvu i gadjanju glinenih golubova – osvojio je BRONZANU MEDALJU.

Na najvećem svetskom auto moto maratonu, DAKAR RELIJU, je učestvovao čak 14  puta i DVA PUTA POBEDIO ( 2011. u „folksvagenu“ i 2015. u „miniju“ ). TRI PUTA je bio DRUGI i JEDNOM TREĆI. Ove godine je u „tojoti“ osvojio DRUGO MESTO na DAKARU.

Briljantne rezultate je ostvario na raznim uglednim relijima. ŠAMPION JE RELIJA BLISKOG ISTOKA, TRI PUTA pobednik FIA RELI KUPA, DVA PUTA je bio ŠAMPION kategorije WRC 2 ( 2014. sa „fiestom“ i 2015. sa „fiestom“ i „škodom R5“ ). Učestvovao je na 73 WRC priredbe, ima JEDNU pobedu na specijalnim ispitima a najbolji plasman u WRC. je ostvario 2012. u PORTUGALU, kada je završio na 4. mestu, u „sitroenu DS3“.

Povratak NASERA AL ATIJE u RELI ŠAMPIONAT SVETA je više nego dobra vest za popularizaciju tog inače ekstremno zanimljivog prvenstva. Neverovatna konkurencija fabričkih timova TOJOTE, SITROENA, HJUNDAIA  i FORDA , povratak SEBASTIJENA LOEBA kao i sve bolji rezultati najmladjih vozača privlače milione fanova širom sveta. Majstor iz Katara, NASER AL ATIJA, sa svojih 47 godina biće ubedljivo najstariji medju elitnim vozačima. Od njege se ne mogu očekivati pobede na relijima (  …ali ko zna ) a da će biti nova zvezda medju zvezdama – SASVIM JE SIGURNO.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije