Rally Sveden 2018 – Sjajan duel Nujvila i Brina…Ožie sve lošiji

17. фебруар, 2018. #

U sredini drugog dana ŠVEDSKOG RELIJA 2018., sve pršti od snega ali i od izvanredne borbe najboljih vozača sveta. Posle servisne pauze i 12. ispita ( od ukupno 19 ) po treći put je zabeležio pobedu na brzinskom ispitu neobično motivisani 28. godišnji Irac KREG BRIN sa „sitroenom C3 WRC“. On uporno prati Belgijanca TIJERI NUJVILA, sa „hjundaiem“ koji za sada uspeva da se odbrani od svih napada pa i dalje drži prvo mesto…..prate ih MIKELSEN i PADON. Svi se pitaju šta je sa vozačima FORDA…zauzimaju OSMO, JEDANAESTO i DVANAESTO mesto. Nikada SEBASTIEN OŽIE nije bio toliko loš i sasvim sigurno izritiran svojom vožnjom ( on je u Švedskoj pobedjivao 3 puta ).. kasni preko ČETIRI minuta…

Na ispitu broj 11, svi su prešli preko već čuvene skakaonice KOLIN KREŠ a najduže je leteo MADS OSTBERG, sa „sitroenom C3 WRC“…..42 metra ( rekord je inače 45 metara ). KRIS MIK je leteo 40 metara, KREG BRIN 38, OT TANAK 32, kao i SEBASTIEN OŽIE, 32 metra. Taj ispit i prelaz preko skakaonice ponoviće se još jednom.

ŠVEDSKI RELI se nastavlja u punom sjaju…publika je potpuno oduševljena…ambijent kakav se samo može videti u šumama ŠVEDSKE i NORVEŠKE…  u tom belom reli raju vijore se zastave, istaknuti su razni transparenti, svuda se može videti vatra i naravno severnjački roštilj sa kobasicama, pivom i raspoloženim fanovima relija sa trubama u rukama…..ko zna koliko ima fotoreportera i snimatelja..

Brzinski ispitu su potpuno specifični. Ne zna se kome je teže, da li danas HENINGU SOLBERGU i OŽIEU koji startuju prvi, po svežem snegu….ili onima koji su oko desetog startnog mesta, jer moraju da voze po izrovanim putevima. Prva tri ispita se opet voze dva puta. Proseci brzina su oko 110 km/h, a na nekim mestima se prolazi pored snežnih ograda-bankina, kao u nekim kanalima. Registrovano je bar 50 izletanja, okretanja pa čak i prevrtanje.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije