Honda Civic Type R skoro spremna za novu BTCC sezonu

28. фебруар, 2018. #

Kompanija Honda je pre nekoliko dana predstavila potpuno novi model, BTCC Civic Type R trkačkog automobila, na stazi Parkmotor Casteloli u Španiji.

Ovaj model kreiran je tokom ove zime od strane brenda Team Dynamics, a sada zvanično započinje svoje prve testove, koje vodi trkačka ekipa Halfords Yuasa Racing. Automobil se još uvek nalazi u sirovoj formi, jer njena finalna verzija za ovogodišnju sezonu neće biti predstavljena do 22. marta. Za volanom novog sportskog modela naći će se trostruki šampioni BTCC serije, Met Nil i Den Kamiš.

„Honda Civic Type R linija predstavlja jedan od najuspešnijih Dunlop MSA British Touring Car Championship automobila tokom poslednjih nekoliko sezona, a sa lansiranjem automobila leganog za javne puteve, koji nosi oznaku FK8, tokom 2017. godine, veoma je lepo videti njegovu sledeću generaciju, koja izgleda spremno da se upusti u sve izazove tokom ovogodišnjeg šampionata“, izjavio je generalni direktor kompanije Honda, Dejvid Hodžets.

U međuvremenu, menadžer trkačkog tima Halfords Yuasa Racing, Džejms Rodžers, oseća da se sve vreme provedeno u uspostavljanju uspešne transformacije najnovijeg Civic Type R automobila u sportsku zver namenjenu novoj sezoni britanskog šampionata itekako isplatilo.

„Novi model pruža izvanrednu platformu za rad i mi smo potpuno sigurni da će se pokazati kao veoma potentni automobil kada bude stigao sa svom svojom snagom na trkačku stazu Brands Hatch. Konstantno smo veoma zauzeti kreiranjem rasporeda testiranja od samog početka razvoja do sada, a sada smo sasvim sigurni da ćemo biti potpuno spremni kada nova sezona startuje i dočekaćemo je u najboljem mogućem izdanju“.

FK8 trkački automobil pozdraviće publiku tokom prve trke ovogodišnjeg BTCC takmičenja na Brands Hatch trkalištu, osmog aprila, ali ne pre nego što se svi testovi završe, na ovoj, ali i Donington Park stazi.

„VRELE GUME“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije