Nova Hyundai Kona

26. јануар, 2018. #

Početak prodaje za srpsko tržište
• Premijerno prikazana Kona na test vožnjama u Portorožu i Istri, početak prodaje na tržištu Srbije,
u januaru 2018.
• Kona, novi urbani Hyundai SUV, dobila je ime po obalnom regionu na Velikom ostrvu Havaji, SAD,
jednom od najpoznatijih svetskih turističkih destinacija.
• Kona se pojavila na korejskom tržištu u drugoj polovini 2017. godine, nakon čega je usledio početak
prodaje ovog modela u Severnoj Americi i Evropi
• Izdvajaju je jedinstven stil, kombinacija snažnih linija i elegantnih rubova, kao i inovativna tehnička
rešenja
• Hyundai Motor Company sa modelom Kona postavlja nove standarde performansi za segment
kompaktnih SUV modela
U periodu od 17. do 19. januara, Hyundai Srbija je organizovala test vožnje za medije u prelepim
predelima Portoroža i Istre. Početak prodaje novog modela Kona u Srbiji je planiran već od 26.
januara.
Sa jakim, upečatljivm dizajnom i beskompromisnom individualnošću, Kona je dizajnirana da privuče
moderne kupce koji daju prednost aktivnom načinu života.
Kona je razvijena sa fokusom na poboljšanu dinamiku vožnje i odzivne performanse za gradsku
vožnju. Šire i duže međuosovinsko rastojanje, spuštene ivice prednjih blatobrana, odaju odvažan stav
automobila koji takođe rezultira izuzetnom agilnošću koja je izuzetno važna, kako u gradskim
uslovima vožnje tako i prilikom vožnje u off-road uslovima i pri većim brzinama.
Kona kombinuje izuzetnu ekonomičnost potrošnje goriva uz zabavno urbano iskustvo vožnje,
Hyundai Srbija d.o.o. Milutina Milankovića 7v, Beograd hyundai.pr@hyundai.co.rs www.hyundai.co.rs
pružajući snagu i performanse koje ne nalazimo često u vozilima njenog segmenta i na taj način postavlja nove standarde u B-SUV segmentu vozila.
Konin upečatljiv dizajn predstavlja kombinaciju naglašenih linija i snažnih površina, savršenih proporcija, koje iz svakog ugla odaju dinamičan izgled siluete automobila.
Grupa prednjih višekomponentnih svetala dodatno skreće pažnju na Konin visok tehnološki dizajn. Tanka dnevna svetla (DRL), sa ugrađenim pokazivačima pravca, tako su dizajnirana i postavljena da čine nezavisnu grupu potpuno razdvojenu od LED grupe dnevnih svetala.
Ovaj potpuno novi kompaktni SUV takođe donosi novi porodični identitet kompanije Hyundai, kaskadnu rešetku hladnjaka, mrežastog sportskog dizajna, koji podsećajući na izgled krila, dodatno odaje upečatljivost dizajna prednjeg dela automobila.
Kombinacija snažnih linija i elegantnih rubova, Konu izdvaja u svakom pogledu. Kona nudi izbor retrovizora u kontrastnim, različitim bojama kojima se dodatno naglašava upečatljiv izgled ovog modela, upotpunjen futurističkim izgledom prednjih LED svetala.
Enterijer odlikuju prostranost, udobnost i praktičnost čineći time elegantan i jednostavan izgled u kontrastu sa hrabrim, avanturističkim dizajnom eksterijera. Ekran multimedijalnog uređaja poseduje sve napredne funkcije, a utisak plutajućeg ekrana na instrument tabli doprinosi izgledu otvorenog prostora.
Pored prostrane i moderno opremljne unutrašnjosti Hyundai je kod modela Kona ostavio mogućnost personalizacije boje unutrašnjosti po želji kupca u tri boje zelena, crvena i narandžasta.
Potpuno nov head-up ekran (HUD) kojim je opremljen model Kona, projektuje virtuelni prikaz slike na stakleni panel koji je postavljen iza instrument table, u ravni očiju vozača, kako bi u svakom momentu imao pregled svih bitnih informacija, ne skrećući pogled sa puta.
Multimedijalni premijum sistem nudi niz naprednih opcija povezivanja, uključujući Android Auto™ kao i Apple CarPlay™ preko ekrana veličine od 5 do 8 inča u zavisnosti od tržišta. Dostupna je i funkcija za bežično punjenje mobilnog telefona.
Hyundai Motor Company postavlja i nove standarde performansi za segment kompaktnih SUV modela. Opcije pogonskih motora su optimizovane kako bi se stvorila kompaktna platforma i omogućio pogon na sva četiri točka, bez kompromisa kada je unutrašnjost automobila u pitanju.
Kupcima u Evropi će opciono biti i na raspolaganju novi Hyundai 1.0 T-GDI benzinski motor sa turbopunjačem i tri cilindra, uparen sa šestostepenim ručnim menjačem. Ovaj motor optimalne
Hyundai Srbija d.o.o. Milutina Milankovića 7v, Beograd hyundai.pr@hyundai.co.rs www.hyundai.co.rs
efikasnosti, proizvodi snagu od 120 KS, i ubrzanje od 0-100 km/h za 12 sekundi, razvija maksimalnu brzinu od 181 km/h uz maksimalni obrtni moment od 172 Nm u rasponu od 1.500 do 4.000 obrtaja.
Pored navedenog, u ponudi je i jači 1.6 T-GDI benzinski motor snage 177 KS, ubrzanje od 0-100 km/h postiže za samo 7,7 sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 210 km/h. Motoro ima obrtni moment od 265 Nm u rasponu od 1.500 to 4.500 obrtaja i uparen je sa efikasnim sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom (7DCT) brzog odziva.
Platforma na kojoj je izrađen, omogućava ovom SUV modelu zavidni klirens, uz opcioni pogon na sva četiri točka.
Ojačana šasija, izrađena je od unapređene legure čelika visoke čvrstoće. Ova legura čini 51,8 % šasije kako bi se omogućio što veći stepen pasivne sigurnosti, što svrstava Konu u vodeći model po ovim karakteristikama u svom segmentu.
Model je opremljen najmodernijim sistemima aktivne bezbednosti kao što su AEB (Autonomus Emergency Braking), BSD (Blind Spot Detection), LKAS (Lane Keeping Assist System), FCW (Front Collision Warning), ESC (Electronic Stability Control)…
Model Kona će se na srpskom tržištu nuditi u pet paketa opreme i sa dve verzije motora 1.0 T-GDI i 1.6 T-GDI.
Bogat paket osnovne opreme, dostupan već od 16.490 evra, pogonjen je T-GDI turbo benzinskim motorom poslednje generacije, zapremine 998 ccm uparenim sa šestostepenim ručnim menjačem.
Kao i ostali Hyundai modeli u Srbiji i model KONA će biti pokriven garantnim rokom od 5+2 godine garancije bez ograničenja kilometraže.
Hyundai Motor Company

Galerija slika

Članci iz iste kategorije