40.Dakar reli 2018. – Prva lekcija sjajnog Nasera Al Atijaha

6. јануар, 2018. #

Ko poznaje peščane dine… niko tako dobro kao 47. godišnji majstor relija iz Katara, NASER AL ATIJAH, koji je odrastao pokraj peščanih predela. Na ovom 40. DAKAR RELIJU učestvuje za volanom odlične „tojote hajluks“. NASER je odista fantastičan poznavalac relija ( dva puta pobedio na Dakaru a ovaj mu je 14. po redu ), višestruki pobednik relija na Bliskom Istoku, učesnik WRC serija a danas najbrži na prvom specijalu prve etape DAKAR RELIJA 2018.

AL ATIJAH je danas deklasirao favorite iz tima PEŽOA. Legendarnog Francuza STEFANA PETERHANSELA ostavio je iza sebe čak za 2.15 minuta….to je baš mnogo. Porazio je i SIRILA DEPREA sa „pežoom 3008“ za 2.36 minuta, njegovog timskog prijatelja KARLOSA SAJNCA za 2.39 minuta dok je devetostruki svetski šampion SEBASTIEN LEB, takodje sa „pežoom“, već na početki specijala imao problema i za AL ATIJAHOM kasni 5.37 minuta. SEBASTIEN LEB je ostao bez nožne i bez ručne kočnice..prosto neverovatno i nezamislivo za automobil iz eks tima.

Na DAKARU je sreća neophodna. Nisu je uopšte imali debitanti iz Libana, sa „bmw-om“, JAD COMAIR i ANTOINE ISKANDAR, koji su već u prvoj etapi bili na krovu.

Posle prvog specijala i prve etape na mestu 5 je NANI ROMA, sa „minijem“, dok su na 6. i 8. mestu , DE VILIER, sa „tojotom“ i MIKO HIRVONEN, .sa „minijem“

U klasi motociklista najbolji je bio zvanični prvak Dakara, mladi Britanac SANDERLEND  sa mašinom KTM, ispred TEN BRINKEA i FUŠA, naš GABOR SAGMAJSTER je specijal završio kao 81. ali taj plasman našeg šampiona valja uzeti kao nezvaničan jer na cilj  još nisu stigli svi…

Galerija slika

Članci iz iste kategorije