Još dve nedelje do Dakar relija sa Sajncom, Loebom, Peterhanselom i našim Sagmajsterom

22. децембар, 2017. #

Sains: Možda me čeka poslednji Dakar

Kako prenosi Sport klub, dvostruki svetski šampion u reliju Karlos Sains priznao je da bi predstojeći Dakar mogao da označi kraj njegove profesionalne karijere, ali naglašava da o budućnosti neće razmišljati dok se taj reli ne završi.

Pežo, čije boje brani španski relista, najavio je da će ukinuti svoj Dakar program u januaru naredne godine, pošto će se koncentrisati na Svetski relikros šampionat.

Sains, koji je trijumfovao na najtežem reliju na svetu 2010. godine, istakao je da nije dobio nijednu ponudu otkako je Pežo objavio svoju odluku.

„Nadam se da ću doneti Pežou pobedu na poslednjem Dakaru. Trenutno ne razmišljam ni o čemu drugom osim o tome da započnem sa trkanjem 6. januara“, rekao je Sains, „Imam 55 godina, blizu sam toga da prestanem sa trkanjem, ali sada razmišljam samo o ovom Dakaru. Ne pomišljam na to da će mi biti poslednji, već samo da ću pobediti. Biće vremena za razmišljanje o budućnosti. Ne znam kakve me opcije čekaju posle januara, za sada nijedan proizvođač nije pokazao interesovanje za učešće na Dakaru. Biće tu samo Mini, ali me nisu kontaktirali“.

Pežo je trijumfovao na poslednja dva izdanja Dakara zahvaljujući legendarnom Stefanu Peterhanselu, dok Sains nije završio nijedan otkako je stigao u francuski tim. Imao je udes 2015. godne, potom mu se pokvario menjač dok je vodio godinu dana kasnije, a zatim je imao još jedno izletanje pošto je trebalo da preuzme vođstvo ove godine.

„Uvek pokušavam da pobedim, možda bi ovog puta trebalo da budem strpljiviji. One godine kada smo pobedili, imali smo manje trijumfa na etapama. Kada pobedite na etapi, sledećeg dana imate otvoren put i bivate kažnjeni. Strategija je važna, posebno ove godine. Treba da budemo strpljiviji, što je za mene uvek komplikovano“, naglasio je Sains.

Pored Sainsa, boje Pežoa braniće Peterhanse, Sebastijan Leb i Siril Depre.

Izvor: Sportklub.rs + Auto.blog.rs

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije