TCR 2017. – Dubai – Borković, NIS i prijatelji jure nove bodove za Srbiju

15. новембар, 2017. #

Najuspešniji automobilista Srbije, 33. godišji šampion iz Pančeva, DUŠAN BORKOVIĆ, u subotu će imati dve nove trke sa rivalima, u INTERNACIONALNOJ TCR SERIJI, na stazi u Dubaiju, kojima će biti okončana ovogodišnja sezona u tom šampionatu.

Sjani as će opet biti u  „alfi djulijeti“ ( ROMEO FERRARIS ) sa brojem 62. u gruzijskoj ekipi  „G FORS“ , pod patronatom velikog NIS-a a.d Novi Sad i pomoć PANČEVA, AIR SERBIA, MTS-a, MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA i  AMS SRBIJE.

BORKOVIĆ uoči poslednje runde zauzima OSMO MESTO, sa 108 bodova. Podsetimo da je do sada TRI PUTA BIO NA PODIJUMU, dva puta je pobedio a jednom bio na trećem mestu. Pratili su ga mnogi maleri i tehnički problemi a i ove godine je dokazao svoj zaista redak talenat i uvek beskompromisnu vožnju koja je na momente oduševljavala sve SVETSKE majstore volana. Bio je u gruzijskom timu, u automobilu kojeg nikada nije dovoljno upoznao ni testirao a čudne odluke zvaničnika TCR serije, apropo tehničkih detalja, često su ga prilično sputavale u postizanju najboljih rezultata. BORKOVIĆ je na prvoj ovogodišnjij konferenciji u Beogradu rekao da ulazi u trke sa novim i potpuno nepoznatim automobilom i da bi bio zadovoljan plasmanom u prvih DESET, o pobedama nije bilo ni reči a eto zabeležio je DVA PRVA MESTA.
Od svih učesnika ovogodišnje serije TCR, a bilo ih je ukupno 31, samo je jedan vozač – Italijan ROBERTO KOLČAGO ostvario tri pobede, što opet ukazuje na visok kvalitet našeg šampiona DUŠANA BORKOVIĆA.
Mnogi ljubitelji automobilskog sporta se već raspituju o planovima našeg najuspešnijeg asa za sledeću godinu…o tome je sada prerano pričati, jer se trenutna ne zna pouzdano gde će se voziti, da li će se neka pravila menjati i ko će biti u šampionatu za 2018. godinu.

Na stazi u DUBAIJU, u petak (17.11.2017 ) će se voziti dva treninga i kvalifikacije, od 15.30 do 16.05. Učestvovaće 21 vozač a na stazi od 3589 m. biće 17 krugova. Kvalifikacije se mogu pratiti putem interneta sa znakom TCR-series.tv

U subotu ( 18.11.2017 ) zakazane su obe trke, prva u 11.20 a druga u 15.30 po lokalnom vremenu ( Beograd je u odnosu na Dubai – MUNUS 3 SATA ). Obe će  biti prikazane na našem nacionalnom servisu RTS, na DRUGOM PROGRAMU ( 11.50 SNIMAK ) a moći će da se prate i putem interneta.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije