Novi Renault Duster

15. новембар, 2017. #

 

Nakon što je u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu Dacia prikazala novu generaciju Dustera, sada je ovaj model ugledao svetlost dana i sa znakom Renaulta (između ostalog za tržište Južne Amerike i Rusije).

Razlike između Dacia i Renault verzija se pre svega odnose na modifikovani prednji deo sa drugačijom maskom, kao i točkove i volan sa logom francuske marke.

Sve ostalo je isto, što znači da je i novi Renault Duster dobio vetrobransko staklo pomereno unapred za 100 mm, naglašene blatobrane, doterana prednja svetla sa LED dnevnim svetlima, upadljivu zaštitu branika, drugačija zadnja svetla…

Što se enterijera tiče, Francuzi navodi da je on kompletno redizajniran u odnosu na stari model, uz kvalitetnije materijale i novu opremu.

Ovde treba pomenuti i bogatiju listu standardne i opcione opreme, od Multi-view kamere, preko upozorenja na mrtvi ugao, Keyless entry sistema, automatskog uključivanja svetala, pa do sistema Hill Descent Control i Hill Start Assist.

Kao i sada, ponovo će na raspolaganju biti varijante sa 4×2 i 4×4 pogonom, a jedan od motora u ponudi Renault Dustera biće i 2,0 litarski benzinac sa 145KS (koji se neće nuditi u Dusteru koji će Dacia nuditi u Evropi).

Prvi Duster je inače predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2010. godine, dok je u septembru 2013. godine blago doteran kada je dobio modifikovani prednji deo i redizajniranu unutrašnjost. Renault takođe navodi da je u proteklih nešto više od sedam godina širom sveta prodato preko milion Dustera.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije