Moto GP – Veliki peh za ‘Doktora’ – slomio potkolenicu!

1. септембар, 2017. #

 

Vozač Jamahe Valentino Rosi doživeo je prelom potkolenice tokom treninga na svom ranču u Tavulji, prenose italijanski mediji. U pitanju je ista noga koju je slomio pre osam godina u Muđelu.

‚Doktor‘ je u padu slomio tibiju i fibulu i tokom noći je operisan. Rosijev otac Gracijano istakao je u izjavi za „Skaj Italija“ da je u pitanju težak prelom i da nije optimista.

Jamaha se oglasila nekoliko sati kasnije, ali nije dala nikakve informacije osim da je Rosi prebačen u bolnicu u Urbinu na preglede.

Izvesno je da će devetostruki svetski šampion morati da pauzira neko vreme i da su njegove šanse da se bori za titulu u ovogodišnjem Moto GP šampionatu svedene na minimum.

Prethodni put kada je doživeo takvu povredu, na Velikoj nagradi Italije 2010. godine, italijanski motociklista je pauzirao mesec i po dana.

Kako stvari sada stoje, ‚Doktor‘ će propustiti sigurno trku na svom terenu, na stazi „Marko Simončeli“ 10. septembra, a verovatno i Veliku nagradu Aragona dve nedelje kasnije. U najboljem slučaju, mogao bi da bude spreman za azijsku turneju u oktobru.

Rosiju je to druga povreda ove sezone, pošto je pred trku u Muđelu takođe doživeo pad na svom ranču, a tada je pretrpeo povrede grudnog koša i abdomena. Tada povrede nisu bile ozbiljne, pa je dobio zeleno svetlo da nastupi pred svojim navijačima.

Do kraja sezone ostalo je još šest trka, a Rosi trenutno drži četvrto mesto u generalnom plasmanu sa 26 bodova manje od Andree Dovicioza iz Dukatija.

Izvor: Sportklub.rs + Auto.blog.rs

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije