44.Croatia reli – Poveo Madjar Botka, Hrvat Prodan odustao posle 2.ispita

29. септембар, 2017. #

Madjar DAVID BOTKA, u „škodi fabiji R5“, bio je najbrži na ispitu „Fuškulin“ ( 8.53 km. ) koji se vozio dva puta ( drugi je bio noćni ) , pa je već stekao prednost od 13.8 sekundi nad Čehom BISAHOM u „ford fiesti R5“. U prvih DESET je čak PET posada iz Madjarske, konkurencija je velika, pojavilo se 15 takmičara sa automobilima R5, a zvanični sajt RELIJA CROATIA objavio je neočekivanu vest, da je hrvatski favorit za dobar plasman, VILIAM PRODAN, u „pežou 208“, odustao po završenom drugom ispitu na kojem je postigao 13. vreme…

„Evo, težak crash nažalost na cilju drugog brzinca, u stvari ušli smo u cilj teškim izlijetanjem i to znači kraj za nas. U prvom brzincu išli smo u taj zavoj na full, u drugom nije, evo sad znamo da ne ide. Mi smo OK, auto je oštećen, nije jako razbijen. Očekivali smo puno, išli smo na full, išli smo dobro, imali smo četvrto vrijeme na prvom prolasku, tu bi isto bili među top tri-četiri sigurno, ali šta je tu je, nema veze, idemo dalje“, rekao je Viliam Prodan nakon odustajanja.

Poznati hrvatski šampion JURAJ ŠEBALJ, koji je startovao u „hjundaiju 120 R5“, već posle dva ispita ima priličan zaostatak za vodećim, 33.7 sekundi.

Odlično je krenuo slovenački as ROK TURK, u „pežou 208“, pa posle dva ispita drži odlično četvrto mesto u generalnom plasmanu. RELI CROATIA se nastavlja sutra sa još 8 brzinskih ispita, cilj je posle 18 časova. To takmičenje koje je okupilo 63. posade boduje se za CENTRALNO EVROPSKU ZONU, RELI TROFEJ EVROPE kao i za šampionate HRVATSKE i SLOVENIJE. Nažalost, iako je bila prijavljena i posada iz Srbije, MILUTINOVIĆ – PETRIČEVIĆ, nije startovala.

Valja napomenuti da se 44.CROATIA RELI održava na području Poreča i Istre i da je vozni park prepun odličnih automobila. U velikom karavanu se nalaze i tri posade iz Slovenije sa „jugom“.

Poredak posle 2 ispita:

1. Botka  ( Madjarska )- „škoda fabia R5“
2.  Bisah ( Češka )- „ford fiesta R5″………..+ 13.8 sek.
3. Hadik  ( Madjarska )- „ford fiesta R5″……….+ 15.8
4. Turk  ( Slovenija )- „pežo 208 T16″………….+ 16.3
5. Majerčak  ( Slovačka )- „ford fiesta R5″……..+ 17.2
6. Hideg ( Madjarska ) – škoda fabia R5″………+ 18.9
7. Štajf  ( Češka )- „hjundai i20 R5″………..+ 19.3
8. Lovasz ( Madjarska )  – „hjundai I20 R5″…….+ 20.1
9. Kovač – ( Madjarska ) –  „ford fiesta R5″………+ 29.0
10. Tlustak ( Ćeška ) -„škoda fabia R5″…….+ 29.4

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije