44.Croatia reli, Poreč – Uspeh Madjara ali i Slovenca Turka

30. септембар, 2017. #

Okončan je jedan dobar reli a najuspešniji su bili takmičari iz Madjarske. DAVID BOTKA u „škodi fabiji R5″i ANDRAŠ HADIK u „ford fiesti R5“ zauzeli su prva dva mesta u generalnom plasmanu, posle 10 brzinskih ispita a lako se moglo dogoditi da kompletan podijum bude madjarski.

To je još jedna potvrda o velikim vozačkim ali i finansijskim mogućnostima naših severnih komšija. Reli je papreno skup sport a za pobedu na jednom ozbiljnom takmičenju potrebno je imati i baš veliki budžet. Ako se samo podsetimo značajnih rezultata madjarskih automobilista na kružnim auto stazama, koje su ostvarili NORBERT MIHELIS, ATILA TAŠI, NADJ i drugi, kao i brze dame iz te zemlje, onda je jasno da je MADJARSKA snažno napredovala u svetu brzine. Što bi se reklo, koliko para toliko i muzike. Kod nas u SRBIJI o reli muzici nažalost nema ni reči…..jedini vitez je majstor na  kružnim TCR stazama, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, a za utehu nam je da je zaista perfektan.

DAVID BOTKA je veoma sigurno osvojio najveći pehar na 44.CROATIA RELIJU. Od prvog brzinskog ispita pa sve do kraja relija nije se pomerio sa prvog mesta u generalnom plasmanu.

Ako pored Madjara nekog treba istaći onda je to sjajna posada iz Slovenije, 35. godišnji majstor volana ROK TURK i njegova suvozačica BLANKA KACIN. Bili su sve do poslednjeg ispita četvrti a onda ih je greška Madjara HIDEGA dovela na podijum i treću poziciju u generalnom poretku, sa „pežoom 208 T16“. Vozio je TURK zaista odlično i ubedljivo bio najbolji od takmičara iz Slovenije. Ako se ne varamo uspeh na 44.CROATIA RELIJU doneo je ROK TURKU i TITULU RELI ŠAMPIONA SLOVENIJE za 2017, najzad posle puno pobeda u generalnim plasmanima ove i minulih godina i posle nekoliko vicešampionskih zvanja….zaista iskrene čestitke.

Poznati hrvatski šampion JURAJ ŠEBALJ nije imao sreće na ovom reliju, izgleda da mu novi „hjundai 120 R5“ nije bio baš najbolje podešen pa je osvojio deveto mesto u generalnom poretku.

Iz Poreča stižu vesti da je organizacija bila dobra, odziv vozača takodje veoma veoma dobar i što je najbitnije na ovom brzom asfaltnom reliju bezbednost je bila na visini. HRVATSKA čini se pravim putem ide ka dobijanju WRC licence.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije