WRC 2017 – Adac rallye Deutschland – Greška Nujvila…Ožie opet lider šampionata

19. август, 2017. #

Na RELIJU NEMAČKE već od prvog subotnjeg ispita od samo 2.87 km. počelo je sa iznenadjenjima. Odlični Belgijanac TIJERI NUJVIL je jedva stigao na cilj u svom „hjndaiu“ a zadnji točak je bio potpuno iskrivljen..i skoro otkinut…

„Ne razumem šta se dogodilo,imali smo jedno naglo skretanje i osetili lagani udarac u zadnjem delu, nešto smo zakačili. Točak je na kolima ali stoji pod ludim uglom“

Greška NUJVILA je potpuno promenila situaciju i u reliju i u generalnom plasmanu kompletnog šampionata. TIJERI će teškom mukom nastaviti reli a ako nastavi nema nikakvih izgleda za dobar plasman dok SEBASTIEN OŽIE može sasvim rutinski da okonča RELI NEMAČKE i da poveća bodovni saldo.

Odmah posle tog kratkog ispita usledio je maratonski brzinac 10, od 41.97 km. gde je opet došlo do ne baš očekivanog scenarija. Sjajno je vozio i pobedio 36. godišnji Finac JUHO HANINEN, sa „tojotom“, ispred OŽIEA i TANAKA, KRIS MIK je bio četvrti a MIKELSEN peti….to je prva pobeda HANINENA ove godine ne jednom specijalnom ispitu.

NEMAČKI RELI se nastavlja, mladi OT TANAK je i dalje lider, ispred MIKELSENA i OŽIEA, kojima se smeši podijum, medjutim kako se stvari dešavaju nova iznenadjenja nisu nimalo nemoguća jer ovo je tek polovina takmičenja u Nemačkoj.

Plasman posle 10 brzinaca od ukupno 21:

1. Tanak – „ford“
2. Mikelsen – „sitroen“…… + 15.3 sek.
3. Ožie – „ford“…………….  + 30.6
4. Evans – „ford“ ………….. + 1.07.3 min.
5. Haninen- „tojota“……….. + 1.14.4
6. Brin – „sitroen“………….. + 1.40.0
7. Latvala – „tojota“……… + 2.06.7
8. Padon – „hjundai“…….. + 4.18.5
9. Kopecki – „škoda“ ……… + 6.10.7
10. Kamili – „ford“ ………..+ 5.21.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije