Moto GP vesti

3. август, 2017. #

 

Rosi: Mnogo bi nam značio treći fabrički vozač

Valentino Rosi je rekao da bi Jamahi mnogo značio treći fabrički motor u Moto GP klasi.

Honda ima Kala Kračloua na LCR Motoru, dok Dukati ima Danila Petrućija na Pramaku. Tech3 Jamahe su satelitske, mada su i one neretko ove sezone „uzimale meru“ fabričkim Jamahama.

„Sigurno je da bi bilo dobro za sve nas, ti podaci bi nam mnogo pomogli. Ali, to ne bi mogao da bude bilo ko, morao bi a bude neko ko ide veoma brzo“.

Rosi se osvrnuo i na fabričkog vozača Jamahe Katsujukija Nakasugu.

„On je dobar, on ima odlične rezultate u japanskom Superbajku, ali ipak nije kao mi. Morate uvek da idete brzo, da vidite kako se čuvaju gume, kako se osećaju neke novine na motoru“, jasan je Rosi.

Izvor: Sportklub.rs

Janone: Pronašli smo nešto važno

Italijanski vozač Andrea Janone veruje u bolje dane za sebe i za Suzuki u drugom delu Moto GP sezone.

„Veoma sam srećan i jedva čekam da se vratim na stazu, jer mislim da smo u ovoj pauzi pronašli nešto veoma važno, veoma veliko. Imam odličan osećaj i mogu da vozim sa mnogo više samopouzdanja“.

Popularni „Manijak“ kaže i da će biti mnogo fokusiraniji u drugom delu sezoni.

„Brno je jedna od staza koje volim. Drago mi je da počinjemo tamo. Siguran sam da možemo da napravimo bolje rezultate nego u prvom delu sezone. Svi smo nestrpljivi, ali i potpuno fokusirani, jer samo tako možemo da dođemo do željenih rezultata“, objasnio je Janone.

Izvor: Sportklub.rs

Moto GP Finska odložen za 2019.

Dolazak Moto GP karavana u Finsku najavljivan je sledeće godine, ali je odložen za 2019.

Tada će krenuti petogodišnji ugovor sa Dornom, a razlog odlaganja je to što Finci neće stići da završe stazu do tada.

„Veliko je zadovoljstvo da objavim da se Moto GP vraća u Finsku. Radovi na „KymiRingu“ su u punom jeku i ukoliko sve bude u redu, biće u kalendaru od 2019.“, rekao je prvi čovek Dorne Karmelo Espaleta.

„Ovo je velika stvar za finski narod, koji obožava i razume motosport. Tokom godina, iznedrili smo mnogo Moto GP i F1 vozača i mislim da sasvim zasluženo dobijamo stazu“, rekao je Mika Kalio, predstavnik Finske u Moto GP karavanu.

Izvor: Sportklub.rs+Auto blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije