WRC 2017 – Neste rally Finland – Ožie slupao forda na testu

22. јул, 2017. #

Kroz nekoliko dana počinje tradicionalni i veoma komplikovani NESTE RELI FINSKA 2017. Održaće se na 25 brzinskih ispita, na valovitom makadamu, u periodu od 27. do 30. jula.

Na ovom popularnom takmičenju ubedljivo najviše pobeda su zabeležili vozači iz Finske. Čak sedam puta su pobedjivali HANU MIKOLA i MARKUS GRONHOLM.

Vrlo retko su do prvog mesta  stizali Švedjani, Španci, Francuzi i prvi put minule godine je trijumfovao jedan Britanac – KRIS MIK.

Zvanični svetski prvak, Francuz SEBASTIEN OŽIE je u Finskoj pobedio samo jednom – 2013. godine a potom je dva puta slavio LATVALA i onda pomenuti MIK. Britanac KRIS MIK se posle kratkog odmora vraća za volan „sitroena“ a on je podsetimo protekle godine pobedio u Finskoj.

Na uobičajenim testovima pred ovogodišnji FINSKI RELI, ranije nazivan 1000 JEZERA, svoju „ford fiestu WRC“ prilično je slupao SEBASTIEN OŽIE.Udario je u poveći kamen a onda u punoj brzini u jedno drvo tako da je za nastavak testa bilo nemoguće popraviti automobil.  Njegovi timski vozači iz M SPORTA, ELFIN EVANS i TEMU SUNINEN su tako ostali bez prilike za test koji je još pre nekoliko dana obavio OT TANAK.

Na dosadašnjih 8 ovogodišnje sezone WRC serije 3 puta je pobedio TIJERI NUJVIL, 2 puta SEBASTIEN OŽIE a po jednu pobedu su zabeležili KRIS MIK, JARI MATI LATVALA i OT TANAK.

Generalni poredak posle 8 relija:

1. OŽIE – „ford fiesta WRC“………..160 bodova
2. NUJVIL – „hjundai i20 Coupe WRC“…149 bodova
3. LATVALA – „tojota jaris WRC“………. 112 bodova
4. TANAK – „ford fiesta WRC“ ………….  108 bodova

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije