WRC 2017 – Neste rally Finland – Kris Mik najbži na ispitu „shakedown“

27. јул, 2017. #

Pred nama je nova runda svetske reli serije, deveti ovogodišnji WRC reli. Biće posebno zanimljiv… ZAŠTO?.. Pa pre svega zbog odgovora na pitanje mnogih fanova, hoće li TIJERI NUJVIL skinuti sa liderske pozicije zvaničnog svetkog prvaka, sjajnog Francuza SEBASTIENA OŽIEA… i koliko će mu se približiti ostali. Zna se da OŽIE nije baš najbolje prolazio na poznatom finskom makadamu koji se odlikuje posebnom zemljanom podlogom i skakaonicama i da je na severu Evrope trijumfovao samo jednom. Finski reli voli domaći as, odlični JARI MATI LATVALA, imaće veliku podršku navijača a saznanje da vozite pred svojom publikom daje vam dodatni stimulans.

Minule godine je u Finskoj trijumfovao Britanac KRIS MIK, medjutim ove godine je pravio velike greške. On je podsetimo najstariji učesnik medju top 10 vozačima aktuelnog WRC-a, često je brži od svih ali kada je koncentracija u pitanju i kontinuitet te brze vožnje KRIS MIKU ne ide baš najbolje. Napravio je pauzu, propustio je protekli reli kako bi se stabilizovao i što bolje pripremio za Finsku. Na upravo održanom SHAKEDOWN ispitu je za „promil“  bio brži od NUJVILA ( + 0.1 sek ), TANAKA ( + 0.5 sek ) i LATVALE ( + 0.6 sek ). Biće sasvim izvesno pod velikim pritiskom jer su mnogi počeli da sumnjaju u njegovu istrajnost.

TIJERI  NUJVIL iza sebe ima čak tri ovogodišnje pobede i čini se da je u odličnoj formi. SEBASTIEN OŽIE je na današnjem probnom ispitu SHAKEDOWN imao deveto vreme i zaostatak od 1.5 sekundi. Sjajni SEB uvek vozi i brzo ali i mudro. On u generalnom plasmanu ima prednost od 11 bodova i vrlo dobro zna da mu za ostanak na vrhu nije neophodna pobeda, čak i četvrto mesto mu obezbedjuje liderski tron.

U nedelju posle podne,posle 25 brzinskih ispita NESTE RALLY FINLAND 2017 znaćemo odgovor na sva pitanja.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije