Silk Way Rally 2017 – Sebastien Loeb povredjen na maratonu

19. јул, 2017. #

Devetostruki reli šampion sveta, 43. godišnji Francuz, SEBASTIEN LOEB, doživeo je udes na već poznatom maratonu SILK WAY 2017, koji se ove godine održava na teškoj stazi od 9599 km. ( 4094 km specijalnih ispita ), od RUSIJE, preko KAZAKSTANA, do KINE.

U osmoj etapi maratona, za volanom svog novog PEŽOA 3008 DAKAR MAXI, sa starim suvozačem DANIJEL ELENOM, uleteo je u jednu poveću rupu i znatno oštetio prednji deo svog vozila. Tom prilikom je povredio zglobove prstiju pa je odlučeno da odustane. LOEB i ELENA su sačekali servisno vozilo a sjajni majstor relija je kasnije rekao..

„Nisam primetio tu rupu. Povredio sam zglobove i nisam u stanju da dobro držim upravljač pa smo odlučili da odustanemo iako je automobil u toku noći popravljen“.

LOEB i ELENA su pre udesa imali ogromnu prednost, od 1 sat,8 minuta i 41 sekundu.

Ne reliju SILK WAY 2017 učestvuje kompletan tim PEŽOA, sa PETERHANSELOM i DEPREOM. Trenutno vodi SIRIL DEPRE, ispred Kineza HAN WEJA sa bagijem ( zaostaje 47.8 min. ) i Amerikanca MENZIESA sa kuperom. PETERHANSEL je na sedmoj poziciji. Na tom reliju učestvuju i kamioni a posle devet etapa vode Rusi sa Kamazima, SOTNIKOV, ŠUBALOV i MARDEEV.

RALLY SILK WAY je prvi put održan 2009. godine i tada je pobedio čuveni Španac KARLOS SAJNC.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije