WRC 2017 – Rally Italia Sardegna – Pravi ostrvski Holivud,Mik opet na krovu,Evans na drvetu, Prokop u jarku…

9. јун, 2017. #

HOLIVUD zaista može biti ljubomoran na dešavanja na RELIJU SARDINIJA a reditelji STIVEN SPILBERG ili FORD KOPOLA bi mogli da stvore sjajan film o junacima RELI ŠAMPIONATA SVETA.

Počelo je sa uzbudjenjima još na uvodnom i probnom ispitu SHAKEDOWN, kada je  Čeh MARTIN PROKOP parkiro svog „forda“ na jednoj steni. Ceremonijalni prvi ispit od samo dva kilometra u ARENI, dobio je Belgijanac TIJERI NUJVIL u „hjundaiu“. Prvi pravi makadam pripao je Ircu KRIS MIKU, sa „sitroenom“ a samo 8 desetih iza njega bio je na iznenadjenje svih Finac JUHA HANINEN sa „tojotom“. Svetski prvak OŽIE je sa „fordom“, na tom ispitu kasnio za liderom ispita čak 14 sekundi !!!!

Naredni makadam dobija neverovatni HANINEN koji se ni sam ne seća kada je poslednji put bio najbrži na nekom brzincu i on preuzima vodjstvo u generalnom.

Četvrti makadam donosi prvo mesto za sjajnog Španca DANI SORDA sa „hjundaiem“ a na tom ispitu izleću PROKOP i Britanac EVANS. OŽIE još više kasni, u generalnom je 28.2 sekunde iza vodećeg MIKA.

Peti ispit je bio poguban za neustrašivog KRIS MIKA koji i dalje podseća na svog učitelja KOLINA MEK REA. MIK pravi grešku, zadnjim delom udara u zemljanu „obalu“ i zaustavlja se na krovu. Njegov „sitroen“ je prilično deformisan, ali, MIK uz pomoć suvozača i publike uspeva da ga vrati na točkove i da se dovuče do cilja – sa kašnjenjem od 7.40 minuta.

Iznenadjenjima ipak nije kraj. U lep deo tog petog ispita spada sjajna pobeda najmladjeg u eliti, 26. godišnjeg Finca ESAPEKA LAPIJA,novog člana „tojote“. To je njegova prva WRC pobeda u karijeri.

Posle podne se ponavlja krug od četiri prepodnevna ispita. U generalnom je trenutno prvi Australijanac HAJDEN PADON, sa „hjundaiem“, ispred HANINEN i takodje odličnog OSTBERGA. OŽIE kasni 37.7 sekundi a zbog problema sa motorom SORDO zaostaje 1.14.15 minuta. Povratnik u WRC elitu, Norvežanin MIKELSEN je solidno krenuo i kasni 53.4 sekundi.Na petom ispitu je bio bolji od svetskog prvaka OŽIEA, izgleda da je opravdao dolazak u „sitroen“.

PLASMAN POSLE 5 ispita:

1. Padon
2. Haninen   + 4.3 sek.
3. Ostberg  + 4.4
4. Tanak + 14.7
5. Nujvil + 19.6
6. Latvala + 21.8
7. Ožie + 37.7
8. Mikelsen + 53.4
9. Sordo + 1.14.15
10. Lapi  + 1.18.8

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije