WRC 2017 – Rally Italia Sardegna – Padon i Nujvil na čelu

9. јун, 2017. #

Posle devet brzinskih ispita, tojest posle prvog makadamskog dana i nakon svega i svačega najviše su profitirali vozači „hjundaia“, Novozelandjanin HAJDEN PADON i Belgijanac TIJERU NUJVIL. Iznenadio je SEBASTIEN OŽIE, jer su mnogi očekivali da će biti bolje plasiran od trenutne sedme pozicije i priličnog zaostatka od 41. sekunde. Ipak valja imati u vidu da je OŽIE danas startovao prvi na očigledno teškom makadamu i da mu je to prilično odmoglo u postizanju boljeg rezultata. Izvesno je da će svetski prvak već sutra imati uspešniji dan.

Pravo iznenadjenje su Finci HANINEN i LAPI. HANINE zaostaje za liderom PADONOM 38 sekundi a imao je jedan kiks i dosta je deformisao svoju „tojotu“. Najmladji medju elitom je ESAPEKA LAPI a uspeo je da pobedi na ispitima 5,6 i 7, to je zaista impresivno.

Nažalost opet je razočarao Irac KRIS MIK i svog „sitroena“ skoro potpuno uništio posle prevrtanja. Pitanje je da li će nastaviti a možda bi posle još jedne velike greške bilo bolje da odustane i da razmisli o svemu. Baš šteta a pokazao je da ume  biti veoma brz.

TIJERI NUJVIL je vrlo dobar i očekuje se njegov proboj i borba za prvo mesto a sve pohvale pripadaju i vodećem PADONU. Takodje se dobro pokazao i MADS OSTBERG.

RELI SARDANIJA se nastavlja u subotu sa 6 brzinskih ispita. Opet će se tri ispita voziti dva puta.

Plasman posle 9 ispita:

1. Padon
2.Nujvil + 8.2
3.Tanak + 9.5
4. Latvala + 9.8
5. Ostberg + 14.7
6. Haninen + 38.0
7. Ožie + 41.0
8. Lapi + 1.05.3
9. Mikelsen + 1.53.9
10. Kamili + 4.08.o

Galerija slika

Članci iz iste kategorije