Uspeh naših moto klasik vozača u Nemačkoj

19. јун, 2017. #

Trke starih motocikala, koji su proizvedeni pre 30 i više godina u celom svetu izazivaju pažnju a veliki broj vlasnika tih starih dvotočkaša bukvalno su zaljubljeni u svoje motore koji su pedantno restaurirani i doterani što bi se reklo kao stari fijakeri.

U Srbiji postoji dosta tih zaljubljenika koji cene stare dobre stvari, pa se tako već godinama i kod nas održavaju trke takozvanog MOTO KLASIK ŠAMPIONATA. Jedan od mnogih koji se baš puno angažuje u održavanju kontinuiteta nadmetanja sa starim motociklima je i poznati veteran auto i moto sporta, Beogradjanin DRAGAN DRAGOJ „DRAGULJČE“. On se godinama takmiči na svom motociklu sa prikolicom, povremeno menja balansere i večito juri za nekim finansijskim saradnicima, danas poznatijim kao sponzori. Njegovo amgažovanje je zaista neobično i verovatno njemu zahvaljujući trke sa starim motorima u Srbiji još traju.

„Draguljče “ je već više puta odlazio i na medjunarodna takmičenja i postizao solidne rezultate. Nedavno je DRAGAN DRAGOJ okupio više vlasnika starih motocikala pa su se kao dobar tim predstavili u Nemačkoj, na poznatoj stazi „ŠLAJC“. O toj motociklističkoj ekspediciji od njega smo dobili ovakvu infarmaciju:

NAŠI MOTO KLASIČARI ODLIČNI U SCHLEIZU-NEMAČKA

 

 

Moto trka u mestu Schleiz ima najdužu tradiciju u Nemačkoj (vozi se od 1923. godine-osim 1941.-1945. godine).Ove godine bilo je u raznim klasama 510 učesnika iz 12 zemalja koji su se bodovali za Otvoreni Nemački moto klasik šampionat i Evropski kup u 50 ccm.

 

Članovi naše moto klasik reprezentacije Srbije ostvarili su u zaista velikoj konkurenciji odlične rezultate i to:

-50 ccm:Kenjereš Karolj,MCF, 3. mesto-Eurokup

-50 ccm: Barković Ivica, MCF, 9. mesto-Eurokup

-50 ccm FreeTech: Markotić Marino,MK SENIOR, 7. mesto-Eurokup

-Super bike open: Stanojević Miroslav, MK SENIOR, 2. mesto

-Klasa prikolica SC3: Dragan Dragoj/Kostadinović Zlatko,MK SENIOR ,3. mesto.

 

Važno je reći da je Kenjereš vozeći odlično TOMOS GP iza sebe ostavio mnoge vozače sa KREIDLEROM,CASALOM,MINARELLIJEM I BENELLIJEM. Odličnu repliku TOMOS GP napravio je Ivica Barković uz pomoć Kenjereša. Da je to dobro uradjeno pokazuju rezultati na trci ALPE-ADRIA i na trci u SCHLEIZU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije