WRC 2017 – Rally Portugal – Ožie pred novom pobedom ?

20. мај, 2017. #

Posle bure došlo je do zatišja. Otprilike tako bi se moglo reći za jučerašnje i današnje rezultate RELIJA PORTUGAL. Nakon nezabeleženih sedam pobeda sedmorice vozača na devet brzinskih ispita ova subota je označila rivalstvo izmedju do juče vodećeg OT TANAKA, DANI SORDA, SEBASTIENA OŽIEA i TIJERI NUJVILA.

Od šest brzinskih ispit u ovom danu OŽIE je dobio tri, NUJVIL dva i jedan OT TANAK. Najviše je napredovao odlični Belgijanac, TIJERI NUJVIL, sa „hjundaiem“. Sa jučerašnje šeste pozicije skočio je na drugo mesto a lider je zvanični svetski prvak, Francuz SEBASTIEN OŽIE, sa „fordom“. OŽIE ima prednost od 16.8 sekundi a čini se da će mu to biti dovoljno za njegovu novu pobedu – drugu ove sezone, koja  bi ga još više učvrstila na prvom mestu generalnog poretka.

U nedelju su na programu četiri ispita, 16. je dugačak 11.18 km. potom sledi 17. ispit od 11.91 km. onda 18. od 8.66 km. i na kraju se ponavlja 16. ispit uz napomenu da je to već poznati POWER STAGE koji donosi i dodatne bodove za prvu petoricu.

RELI PORTUGAL je uz oblake prašine i neprijatnog makadama doneo fantastično rivalstvo svetskih reli zvezda. Sreću nisu imali KEIS MIK, LATVALA, PADON, OSTBERG i drugi a čvrstinu i maksimalnu koncentraciju je opet pokazao briljantni SEBASTIEN OŽIE. Kao što se i očekivali TIJERI NUJVIL je bio takodje ubedljiv i nije isključeno da u završnici stigne na vrh, ali, ipak se usudjujemo da prognoziramo i da za pobednika proglasimo SEBASTIENA OŽIEA..

Norvežanin ANDREAS MIKELSEN i dalje dominira u kategoriji WRC2 i njegova fabrička „škoda fabija R5“ bez većih problema prevaljuje makadamske kilometre. Šteta je što se taj zaista talentovani as ne nalazi za volanom nekog automobila elitne klase.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije