TCR i ETCC 2017 – Srpski automobilisti u Monci i na Hungaroringu

11. мај, 2017. #

Pažnja ljubitelja automobilskog sporta biće u predstojećem vikendu usmerena ka trkačkim pistama u MONCI i na HUNGARORINGU.
Na čuvenoj italijanskoj stazi u MONCI opet će se pojaviti naš najuspešniji as volana, Pančevac DUŠAN BORKOVIĆ. Sa svojom novom „alfom djulijetom“ od 350 KS pokušaće da popravi svoj inače odličan plasman u generalnom poretku INTERNACIONALNE TCR SERIJE. Naš šampion je trenutno na četvrtoj poziciji sa 51. bodom iza VERNEA , KOMINIJA i TAŠIJA a ispred mnogih asova, u neobično konkurentnom i sve popularnijem šampionatu, koji je na nivou svetskog šampionata. Čak 19 vozača je osvajalo bodove  na ovogodišnjim TCR trkama a mnogi poznati su daleko iza našeg predstavnika, kao recimo  Italijan MORBIDELI koji je na 16. mestu ili odlični Slovak HOMOLA, koji je pretposlednji.

BORKOVIĆA u subotu očekuju kvalifikacije, u 10.45 časova a potom istog dana, u subotu, i prva trka, u 14.30. U nedelju 14.maja 2017 na programu je druga trka TCR u MONCI, sa početkom u 10.50. Obe prenosi RTS 2 a takodje se mogu „u živo“ pratiti i na zvaničnom internet sajtu INTERNACIONALNE TCR SERIJE.

Važno je napomenuti da DUŠAN BORKOVIĆ u MONCI neće imati „balast uspešnosti“ koji je nosio na pisti SPA, posle pobede u BAHREINU.

Na stazi HUNGARORING u okviru EVROPSKOG KUPA TURISTIČKIH VOZILA pojaviće se po prvi put RUDI PEŠOVIĆ član GM RACING tima, sa svojim novim „audijem“ sa kojim se već vrlo dobro predstavio u trkama CENTRALNO EVROPSKE ZONE. Tehničku podršku pružaće mu ekipa VESNIĆ RACING tima na čelu sa MILOVANOM VESNIĆEM. U istoj konkurenciji pojaviće se  i mladi Novosadjanin MLADEN LALUŠIĆ, sa „seatom“, vozač koji je već stekao prilično iskustvo na medjunarodnim trkama.

Takmičari ETCC-a imaće kvalifikacije u subotu u 15.45 a obe trke u nedelju 14.maja 2017. u 9.00 i 10.05 časova, uz prenos na EUROSPORTU.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije