WRC 2017 – Rally Tour de Corse – Sitroen opet najbrži

7. април, 2017. #

Najstariji medju vodećim asovima ( ipak znatno mladji od veterana FRANSOA DELKURA koji takodje vozi ) jubilarnog RELIJA OKO KORZIKE, 38. godišnji Britanac iz Severne Irske, sjajni „ČIKA“ KRIS MIK, u svom unapredjenom „sitroenu C3 WRC“ bio je znatno bolji od svojih rivala, na prva dva brzinska ispita po asfaltu.

Crveno crni „sitroen C3 WRC“ sa brojem 7 prosto je leteo iz krivine u krivinu. Na prvom ispitu je MIK pobedio OŽIEA sa 5.7 sekundi a na drugom je imao bolje vreme od zvaničnog svetskog prvaka, za 3.2 sekunde, tako da sada uoči drugog kruga i pred ponavljanje dva ista ispita ima prednost od 8.9 sekundi.

„Uživali smo.Sve ide dobro“ rekao je na cilju očigledno motivisani KRIS MIK. SEBASTIEN OŽIE je na kraju drugog ispita naglasio da je na početku malo grešio ali da je na drugom ispitu bilo već bolje.

Posle dva brzinca, iza pomenute dvojice nalaze se NUJVIL, TANAK i SORDO. JARI MATI LATVALA dosta zaostaje sa svojom „tojotom“ koja je oduševila u Švedskoj, ali, asfalt Korzike joj baš ne prija. I drugi as „tojote jaris“ JUHO HANINEN je razočarao. Šta više doživeo je havariju prilikom udarca u jedan mostić pri čemu je došlo i do manjeg požara. JUHO je rekao da odustaje od današnje  borbe a videćemo da li će nastaviti sutra.

U kategoriji WRC 2, kao što se i očekivalo, Norvežanin ANDREAS MIKELSEN je izvanredan.Sa svojom fabričkom „škodom fabijom R5“ brži je bio i na prvom i na drugom ispitu od svog rivala KAMILIJA sa „ford fiestom R5“. Već posle dva brzinska ispita bilo je nekoliko havarija i odustajanja na Korzici, ali, najbitnije je da nema povredjenih i stradalih kao što se to dogadjalo osamdesetih godina kada je u tri godine za redom nekoliko reli asova izgubilo život.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije