WRC 2017, Rally Argentina – Elfin Evans i dalje leti

29. април, 2017. #

Jutros oko 8 po lokalnom vremenu odnosno u 13 časova po našem, u Južnoj Americi je nastavljen poznati RELI ARGENTINA. Održan je i 10. brzinski ispit a pobedu, sedmu po redu na ispitima ovog relija, zabeležio je raspoloženi Britanac ELFIN EVANS, sa „ford fiestom WRC“. Ispit na makadamu od 20.8 km.prošao je za 11.00.2 minuta. Samo 6 desetinki slabije vreme je ostvario TIJERI NUJVIL, sa „hjundaiem i20 WRC“, dok je treći bio KRIS MIK, u „sitroenu C3 WRC“, koji je u toku noći osposobljen za nastavak takmičenja po pravilu RELI 2.Naravno EVANS je i dalje na čelu, sada sa 1.01.5 MINUTA, ispred NUJVILA !!

Prva desetorica vozača startovali su po obrnutom plasmanu sa kraja jučerašnjeg dana, tako da je kao 10. krenuo EVANS, deveti je jurnuo HANINEN, potom BERTELI, PADON, LATVALA itd. NUJVIL koji je ispit započeo kao treći vozio je perfektno i samo za 8 desetinki bio slabiji od EVANSA, pa tako teorija o čišćenju staze za one koji startuju u početku nije baš uvek primenljiva. Najvažnije je biti skoncentrisan i užasno brz da bi se došlo do pobede.

ELFIN EVANS vozi reli KARIJERE. Nikada do sada nije bio na čelu ELITNOG KARAVANA i nikada do sada nije trijumfovao na nekom WRC reliju. Njegova „ford fiesta WRC“ je često u vazduhu , iznad zemljanog puta a prevoji i skokovi ga prosto lansiraju u vazduh ( na slici ). EVANS je očigledno majstor za takve letove, kao uostalom i svi iz TOP 10. Bilo bi lepo ako bi najmladji iz elite uspeo da dodje do svog PRVOG TRIJUMFA.

RELI ARGENTINA, danas ima još 4 ispita, sutra završna 3.

Plasman posle 10 brzinskih ispita:

1. EVANS – „ford fiesta“
2. NUJVIL – „hjundai i20″….+ 1.01.5 min.
3. OSTBERG – „ford fiesta“….+ 1.o4.3
4. OŽIE – „ford fiesta“ ………..+ 1.12.5
5. TANAK – „ford fiesta“ …….+ 1.14.0
6. LATVALA – „tojota jaris“ …+ 1.35.4
7. PADON – „hjundai i20″…….+ 3.50.1

DODATAK: ELFIN EVANS i posle 13. ispita čuva prvu poziciju u generalnom sa prednošću od 45.5 sekundi u odnosu na TIJERI NUJVILA.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije