TCR 2017 – Gruzija – Peh Borkovića na kvalifikacijama

1. април, 2017. #

 

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u nedelju počinje svoju drugu sezonu u svetskom TCR šampionatu. Borković će voziti Alfa Romeo Đulijetu TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”.

Prve dve trke nove TCR sezone biće vožene u gruzijskom Rustaviju, gde su u subotu održane kvalifikacije, na kojima Borković nije imao sreće. Naime, već u prvom krugu kvalifikacija, pukli su mu letva volana i diferencijal, pa je neplanirano ostao bez prilike da pokaže šta ume.

Pol pozicija pripala je Borkovićevom timskom kolegi Davitu Kadžaji. Koji je bio najbrži u kvalifikacijama na domaćem terenu.

 „Na žalost, imao sam peh u kvalifikacijama, što me je prilično razočaralo jer nisam mogao da ostvarim dobro startno mesto za nedeljne trke. Ovaj vikend nije počeo kako smo zamišljali, ostaje mi da se skoncentrišem za trke i nadam najboljem. Svakako da verujem da će na drugom vikendu u Bahreinu stvari funkcionisati mnogo bolje. Želim da ovom prilikom čestitam klupskom kolegi Kadžaji na odličnoj vožnji u kvalifikacijama“, rekao je Borković posle kvalifikacija.

Naš najbolji automobilista startovaće u nedelju sa 13. Pozicije. Prva trka na programu je u 11.35, a druga u 13.35 po našem vremenu. RTS će emitovati snimak prve trke u 12.50, dok će druga biti direktno prenošena.

PR.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije