Elektroautomobil: Opel Ampera-e početna cena 39.330 evra

29. април, 2017. #

 

 

 

  • Ogroman uspeh: Potražnja u Norveškoj prevazilazi sva očekivanja

 

 

Riselhajm. Još od svetske premijere na Salonu automobila u Parizu, u jesen 2016. godine, mnogi su nagađali koliko će Opel Ampera-e da košta, kada konačno počne prodaja ovog revolucionarnog električnog automobila. Čekanju je kraj, jer je Opel objavio da će Ampera-e u Nemačkoj biti dostupna po ceni od 34.950 evra, pošto su stupile na snagu olakšice za kupovinu električnih automobila. Inače, cena modela Ampera-e je 39.330 evra, a pomenuta zvanična cena je na snazi po zaračunavanju bonusa od 4.380 evra.

 

Mušterije koje budu htele prve da voze model Ampera-e, u početku će biti u mogućnosti da uživaju u verziji „First Edition“, koja se prodaje sa ekskluzivnom opremom. Ovaj model predstavlja vrh ponude sa metalik bojom, a stiže sa brojnim premijum detaljima, kao i sistemima asistencije vozaču. Na spisku opreme se nalazi Opel Eye prednja kamera sa indikatorom rastojanja od vozila ispred i sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova. Pored toga, tu su i zadnja kamera i sistem za upozorenje u slučaju napuštanja trake kretanja, kao i sistem za pomoć pri parkiranju. Pored navedene opreme, „First Edition“ verzija stiže i sa detaljima koji poboljšavaju komfor, poput kožom presvučenog enterijera sa grejačima u obruču upravljača i u prednjim i zadnjim sedištima, kao i sa aluminijumskim točkovina prečnika 17 inča. Novi IntelliLink-e Infotaiment sistem i Opel OnStar obezbeđuju maksimalu povezanost, dok Bose muzički sistem garantuje najbolje ozvučenje u klasi.

 

Opel Ampera-e je projektovana tako da bude liderelektrične mobilnosti. Ovaj model ima autonomiju od 520 kilometara sa jednim punjenjem baterija od 60 kWh, što je 30 odsto bolji rezultat od najbližeg konkurenta. Prirodno, autonomija u svakodnevnoj vožnji će da varira zavisno od stila vožnje i spoljnih faktora. Pored autonomije, električna Ampera-e nudi i beskompromisne performanse zahvaljujući elektromotoru od 204 KS (150 kW). Ubrzanje do 50 kilometara na čas od 3,2 sekunde je u rangu sa sportskim automobilima. Opel Ampera-e sa dužinom od 4,16 metara nudi dovoljno prostora za pet putnika i 381 litar prtljaga (1.274 litra sa oborenom zadnjom klupom), što je više od proseka u kompaktnom segmentu.

 

Opel Ampera-e većuživaogromanuspeh u Norveškoj, gde je predstavljenatokomdecembra 2016. godine. Do danas je Opel primiovišeod 4.000 porudžbinaodnorveškihkupaca. Na tajnačinNorveškivozači su većpotvrdiliOpelovupionirskuulogu, s obzirom da je Ampera-e steklapoverenjevozačakojižive u evropskojzemljisanajbržerastućemtržištuelektričnihautomobila.

 

Proizvodnalinija u „GM orion”fabrici u Mičigenu USA, gde se sklapajuShevroletBolt EV zaameričko, kanadsko i korejskotržište, kao i Opel Ampera-e zaevropskotržište,sposobnaje da pružimaksimalankvalitetodsamogpočetkaproizvodnje. Kakobi se prilagodilivelikojpotražnji u Norveškoj Opel je usporiostrategijupromocijeovogautomobila unekimevropskimdržavama. Opel ćebitifokusiran na to da tokom 2017. godinepodmiripotrebetržištasarazvijenomkulturomvožnjeelektričnihautomobila: Norveška, Holandija, ŠvajcarskaiNemačka.

 

Kontakt:

Irena Trifunovic

Communication Manager

Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania

M +381 65 550 77 57

T + 381 (0)11 3015 202

irena.trifunovic@gm.com

www.opel.rs

www.opel.mk

Galerija slika

Članci iz iste kategorije