Rosi, Reding, Lorenco i Kračlou žale za Sartizom

11. март, 2017. #

 

Valentino Rosi jedan je od vozača koji su odali počast preminulom Džonu Sartizu, jedinom čoveku koji je bio šampion na dva i četiri točka.

Sartiz je svojevremeno u jednom intervjuu koji je dao 2004. rekao da bi jedino Rosi mogao da ostvari ono što je ostvario on i jednog dana postane šampion i u Formuli 1.

„Ako iko to može da uradi u nekom trenutku to je Valentino jer on je istinski trkač. Najvažnije bi bilo da ambiciju koju ima u moto sportu promeni u pravo vreme. Ukoliko poželi to da promeni morao bi to da uradi u fazi kada još uvek napreduje, ne sme da čeka da dođe do vrhunca kao što su to radili neki drugi. Važno je da pronađe brzinu jer će lako pronaći osećaj sigurnosti. Na kraju dana, brzina je nešto što ili imaš ili nemaš“, rekao je tada Sartiz.

Na kraju prvog dana testova u Kataru, Rosi je vest o Sartizu rekao da je to veoma tužna vest.

„Veliki je gubitak njegova smrt. On je bio jedini šampion u Formuli 1 i moto sportu i ono što je uradio je zaista velika stvar. Veoma mi je žao njega i njegove porodice“, rekao je Rosi.

„Imao sam tu sreću da ga upoznam. Sreli smo se tri ili četiri puta dok je još zdravstveno bio dobro. Doživeo je 83, to je mnogo godina“, rekao je Valentino Rosi.

Za Skota Redinga, Sartiz je legenda.

„Uvek je tužno kada izgubimo nekoga. Sreo sam ga nekoliko puta, bio je sjajan čovek i veoma zabavan. Bio je istinska legenda“, rekao je kratko Reding.

Horhe Lorenco, trostruki svetski šampion, prošle godine je testirao Mercdesov bolid , a u Kataru je izjavio da mu je jako žao što nije imao priliku da upozna.

„On je bio jedini koji je uspeo da pobeđuje u dva najveća takmičenja u automoto sportu. Ovo su tužne vesti. Veoma mi je žao što nisam imao tu sreću da ga upoznam, moje misli su sa njegovom porodicom“, kaže Lorenco.

Kal Kračlou kaže da će se rado sećati svih njihovih susreta.

„Imao sam privilegiju da ga sretnem nekolik puta. Postići ono što je on postigao, mislim da je to nešto neverovatno. Mislim da to nikada niko neće ponovo uraditi, posebno neki britanski vozač. Bio je veoma pristojan i zanimljiv čovek i veoma sam tužan zbog njegove smrti“, zaključio je Kračlou.

Izvor: Sportklub.rs + Auto.blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije