Mikica Vesnić u TCR seriji, zasad na trkama u Evropi

27. март, 2017. #

O MILOVANU MIKICI VESNIĆU nije uopšte potrebno puno govoriti, jer cela Srbija, Balkan a i Evropa dobro znaju šta predstavlja prezime V E S N I Ć. Na ovom sajtu ste već imali priliku da čitate mnogo toga lepog i nikada drugačijeg o NAJUGLEDNIJOJ SPORTSKOJ PORODICI SRBIJE. Mnoštvo šampionskih titula veterana MILUNA VESNIĆA i njegovog naslednika, šampiona MIKICE VESNIĆA, dobro su poznate činjenice, medjutim ono što posebno krasi porodicu iz GORJANA kod Užica je njihov karakter, sportski moral i čestitost.Porodica VESNIĆ je baš time zadužila auto sport SRBIJE i predstavlja pravi ponos svih koji vole i prate svet brzine.

Potpuno iskusni MILOVAN MIKICA VESNIĆ, uz DUŠANA BORKOVIĆA sigurno najbolji automobilista naše zemlje priprema se za novu takmičarsku sezonu. Kao što je naša sportska javnost već obaveštena MIKICA će ove godine biti za volanom odličnog „audija RS 3 LMS“, koji uskoro stiže u poznatu garažu u GORJANIMA, kako bi se kompletno pregledao i pripremio za evropske staze. Automobil ASK VESNIĆ GM RACING-a , pomenuti „audi“, je zajedničko vlasništvo MIKICE VESNIĆA i njegovog prijatelje i timskog druga RUDIJA PEŠOVIĆA a oni će ga deliti na evro trkama. Planirano je da MIKICA učestvuje u endjurans trkama  i TCR seriji ( na pet evropskih staza ) a RUDI u trkama CEZ-a.

Za sada MIKICA VESNIĆ nema generalnog sponzora. Podršku tom popularnom i vrhunskom vozaču tradicionalno će pružiti grad UŽICE i Opština ČAJETINA. Naš šampion iz GORJANA nam je rekao da će postojeći budžet biti dovoljan za dve do tri trke TCR serije a ako se pojavi novi sponzor biće mogućnosti i za sve TCR trrke na tlu starog kontinenta.

Na osnovu ovih informacija vidi se da će se na nekoj od staza u Evropi ( SPA,MONCA,SALZBURGRING, HUNGARORING i OŠERSLEBEN ) u istim trkama INTERNACIONALNE SERIJE zajedno pojaviti i DUŠAN BORKOVIĆ i MILOVAN MIKICA VESNIĆ. MIKICA će biti bodovan i za INT.TCR i za EVRO TCR a BORKOVIĆ koliko nam je poznato samo za INTERNACIONALNU TCR SERIJU. VESNIĆ takodje planira učestvovanje na završnoj rundi TROFEJ EVROPA, 29. oktobra 2017. u Italiji.

U vikendu koji je pred nama počinju trke u TCR seriji a prvi susret vozača je u GRUZIJI. Posle subotnjih treninga i kvalifikacija u nedelju su na programu dve trke koje će opet prenositi RTS 2. Bićemo pokraj malih ekrana i naravno navijati za našeg DUŠANA BORKOVIĆA i njegovu „alfu“ sa brojem 62. DUŠAN BORKOVIĆ je obezbedio budžet za celu TCR seriju.

Na evropskim stazama pojaviće se opet beogradski šampion  ZORAN KASTRATOVIĆ. Voziće svog dobro poznatog i brzog „klia“ u seriji  CEZ. U konkurenciji EVRO KUPA startovaće mladi MLADEN LALUŠIĆ, sa „seatom“ a za nekoliko dana bi trebalo da „seata“ dobije i odlični beogradski šampion NIKOLA MILJKOVIĆ, takodje za kružne trke EVRO KUPA. Moguće je da će se na inostranim kružnim pistama predstaviti još neki od majstora volana iz SRBIJE.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije