Rally Sweden 2017 – Latvala sa „tojotom“ najbrži na superspecijalu

9. фебруар, 2017. #

Počeo je i zvanično i takmičarski 65.RELI ŠVEDSKE. Na već dobro poznatom mestu, u ARENI KARLŠTAD, na specijalno pripremljenoj slalom stazi, od samo 1.9 km., sa nadvožnjakom ispod kojeg se takodje prolazi, kako bi takmičari imali duele na istoj putanji, najbrže je u cilj stigla „tojota“ sa vozačem iz Finske – JARI MATI LATVALOM.

Bilo je hladno, -4 stepena, ali to nije smetalo sjajnom Fincu LATVALI da u direktnom duelu pobedi na prvom ispitu svetskog prvaka, Francuza SEBASTIENA OŽIE, sa „ford fiestom“, za 9 desetinki.

Sve je u stvari bila ceremonija za oduševljenu publiku, u pravom reli ambijentu. Zastave, trube, zvuk jakih mašina, prštanje snega, miris goriva i gledaoci sa zimskim kapama i debelim jaknama, na kojim je pisalo RALLY SWEDEN.

Ono istinsko takmičenje stiže nam već sutra ujtru u 8, na drugom po redu brzinskom ispitu od 18.47 km. i već oko 08.30 imaćemo sasvim jasniju sliku o kakvom je rivalstvu reč i da li se mogu naslutiti favoriti brzinskih ispita u ŠVEDSKOJ i dobrim delom u NORVEŠKOJ ( ukupno 18 ).Da, baš tako, NASLUTITI, jer ni najbolji poznavaoci relija ne mogu reći sa sigurnošću – KO ĆE POBEDITI .

Galerija slika

Članci iz iste kategorije